Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un spital din Galați a fost dotat cu un tomograf pentru retină

ochi

Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați a fost dotat cu un tomograf pentru retină. Este o premieră pentru spitalele din sud-estul României. De asemenea, unitatea medicală gălățeană a fost dotată cu echipamente oftalmologice, în urma unei investiții de peste un milion de lei.

Reprezentanții autorităților județene au anunțat că, în premieră, o unitate medicală din Galați va avea tomograf pentru ochi. Aparatul analizează în totalitate retina și nervul optic. În același timp, secția de oftalmologie a Spitalului Județean din Galați a fost dotată și cu alte echipamente performante, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rusia, ENERVATĂ de anunțul Maiei Sandu privind retragerea trupelor din Transnistria: 'Poate duce la o destabilizare gravă'

„Pentru prima oară, un spital din Galați are în dotare un tomograf retinian. Este vorba despre un echipament medical de ultimă generație care analizează complet retina și nervul optic. De altfel, puține spitale din România au în dotare un astfel de aparat medical. În plus, pentru primă oară, Spitalul Județean dispune și de un echipament medical care fotografiază în detaliu fundul de ochi. Mai mult, având în vedere pandemia de coronavirus, acest echipament medical crește gradul de siguranță, deoarece medicul nu mai este nevoit să stea la doar câțiva centimetri distanță de bolnav pentru face această investigație medicală. Au mai fost achiziționate un facoemulsificator de ultimă generație pentru operațiile de cataractă și o combină oftalmologica cu biomicroscop”, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Valoarea investiției este de peste 1,1 milioane de lei, fonduri din bugetul județului Galați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.