Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un spital din regiunea siriană Idlib, scos din serviciu după lovituri aeriene ruseşti

Jonathanics
gaza rachete explozii israel

Un spital subteran din provincia siriană Idlib, bombardată de către regim şi aliatul său rus, a fost scos din serviciu duminică de loviturile aeriene imputate Rusiei, au indicat o organizaţie neguvernamentală medicală şi Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), relatează AFP.

Printre altele, şapte civili au fost ucişi duminică în bombardamente întreprinse de regimul lui Bashar Al-Assad şi Moscova în diferite sectoare ale regiunii, potrivit OSDO.

Spitalul subteran este cel de-al patrulea centru medical care devine inoperabil în decurs de câteva zile. Bombardamentele care au vizat Idlib şi alte teritorii insurgente adiacente în nord-vestul Siriei au crescut în intensitate în ultimele luni.

Duminică, spitalul situat la periferia localităţii Hass, în sudul provinciei, a fost ţinta unor lovituri aeriene, filmate de către un corespondent al AFP. Raidurile au fost imputate Moscovei de către organizaţia medicală Relief and Development, care administrează spitalul, dar şi de către OSDO.

Un responsabil al organizaţiei medicale a afirmat că ''spitalul a fost evacuat'' cu puţin timp înainte de bombardamente, graţie dispozitivelor de alertă utilizate în regiune pentru a-i avertiza pe locuitori în legătură cu iminenţa unor lovituri aeriene, pornind de la analiza traiectoriilor de zbor ale avioanelor de război.

Potrivit ONU, la sfârşitul lui aprilie, un centru medical şi două spitale au fost scoase din uz de lovituri aeriene şi bombardamente.

Provincia Idlib este sub controlul jihadiştilor grupării Hayat Tahrir al-Cham (fosta ramură siriană a Al-Qaida), care şi-au întărit controlul la începutul anului asupra teritoriului deţinut, în defavoarea rebelilor, a căror poziţie a slăbit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.