Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un studiu relevă suma exactă a dezastrului produs de armata rusă în Ucraina

PixaBay
dolari bani spalare joc piramidal

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, infrastructura țării a fost afectată cu 108,3 miliarde de dolari, potrivit unui studiu al Universității de Economie din Kiev, publicat în aceeași zi în care Ministerul ucrainean al Apărării a estimat că războiul a lăsat 3,5 milioane de persoane fără adăpost.

Războiul Rusiei în Ucraina a avariat sau distrus 105.200 de mașini, 43.700 de utilaje agricole, 764 de grădinițe, 1.991 de magazine și 634 de facilități culturale, potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Economie din Kiev, care au colaborat cu mai multe ministere ucrainene pentru a realiza această analiză.

Ministerul ucrainean al Apărării a estimat marți că războiul a avariat cel puțin 140.000 de clădiri rezidențiale, potrivit New York Times, în timp ce Universitatea de Economie din Kiev a estimat că 114.700 de locuințe private au fost avariate sau distruse, potrivit forbes.com.

Potrivit studiului, războiul a provocat pagube de 47,7 miliarde de dolari în clădiri de apartamente și case.

Între timp, pagubele aduse infrastructurii de transport, inclusiv drumurilor și aeroporturilor, s-au ridicat la 31,6 miliarde de dolari.

Cercetătorii au estimat că repararea pagubelor la infrastructură ar costa 185 de miliarde de dolari.

Războiul din Ucraina a provocat strămutarea a peste 8 milioane de persoane, potrivit estimărilor Organizației Națiunilor Unite, cu peste 6,5 milioane de persoane care au trecut în țările vecine, inclusiv Polonia și Moldova, de când Rusia și-a început invazia în februarie.

Până în luna mai, invazia Rusiei în Ucraina a costat țara aproape 600 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky și a unui studiu anterior al Universității de Economie din Kiev. Loviturile cu rachete rusești au vizat și distrus infrastructura ucraineană, inclusiv căile ferate, clădiri de apartamente și spitale. Atât SUA, cât și aliații europeni ai Ucrainei au oferit miliarde de dolari în ajutor țării de la începutul războiului. Administrația Biden a anunțat luni că va trimite încă 550 de milioane de dolari în asistență militară Ucrainei, ceea ce ridică ajutorul total al SUA la peste 7 miliarde de dolari. La începutul acestei luni, premierul ucrainean Denys Shmyhal a prezentat un plan de redresare de 750 de miliarde de dolari pentru reconstrucția țării după încheierea războiului, un proiect la care Zelensky a îndemnat comunitatea internațională să participe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.