Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou al pictorului austriac Egon Schiele, furat de nazişti, va fi restituit moştenitorilor proprietarului

Artmark
licitatie de arta tablouri

Un tablou al pictorului austriac Egon Schiele, pierdut în timpul perioadei naziste, va fi restituit moştenitorilor fostului său proprietar evreu, ca urmare a recomandărilor făcute luni de o comisie pentru restituirea obiectelor de artă, informează DPA.

Acuarela, realizată în 1917 şi intitulată ''Crouching Female Nude'', se află în prezent depozitată la Ludwig Museum din Koln şi a aparţinut iniţial lui Heinrich Rieger, dentistul lui Schiele, care se pare că a primit lucrarea personal de la artist, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE - Întâlnire între Orban și Cîțu: liderul PNL amenință cu schimbarea din funcția de premier

De-a lungul mai multor decenii, Rieger a alcătuit o colecţie considerabilă de artă contemporană în Viena. Dar înainte ca Austria să fie anexată de Germania în 1938, a fost persecutat din cauza originii sale evreieşti, potrivit comisiei.

Rieger a fost deportat în 1942 şi a murit în lagărul de concentrare din Terezin. Soţia lui Rieger a fost deportată în 1944 la Auschwitz şi nu a supravieţuit, în timp ce fiul lor a reuşit să fugă în Statele Unite în 1938.

Colecţia de artă, în cea mai mare parte intactă până în 1938, s-a risipit ulterior din cauza furturilor naziste şi a vânzărilor.

''În special de operele lui Schiele, Rieger s-ar fi despărţit doar în circumstanţe excepţionale'', a spus comisia.

Comisia a decis că tabloul ''Crouching Female Nude'' a fost furat în timpul perioadei de persecuţii şi a recomandat să fie restituită moştenitorilor proprietarului.

Municipalitatea din Koln a decis să ducă la îndeplinire recomandările. Moştenitorii şi autorităţile au solicitat, într-o acţiune comună, sfatul comisiei referitor la această lucrare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.