Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou al pictorului J.M.W. Turner s-ar putea vinde la licitaţie pentru suma fabuloasă de 800.000 de lire sterline

Artmark
licitatie

O pictură de J.M.W. Turner, care se crede că ar reprezenta un peisaj de pe ţărmul localităţii Margate, s-ar putea vinde la licitaţie pentru o sumă de până la 800.000 de lire sterline, informează bbc.com.

Tabloul, intitulat ''Sunrise Over The Sea'', foloseşte nuanţe de galben, portocaliu şi albastru pentru a reda lumina deasupra mării, potrivit Agerpres.

Pictura în acuarelă se crede că a fost creată de artistul britanic în ultimii ani ai carierei. Pictorul a murit în 1851, la vârsta de 76 de ani.

Pictura va fi vândută cu prilejul unei licitaţii organizate de Christie's în Londra, pe 4 iulie, iar preţul estimat este cuprins între 600.000 şi 800.000 de lire sterline.

Legătura dintre Turner şi Margate, oraş situat în comitatul Kent, datează din anii 1780, de pe vremea când pictorul era adolescent.

La începutul anilor 1830, artistul a revizitat oraşul de la malul mării în căutarea unor scene pentru tablourile sale şi a devenit un vizitatorul frecvent.

Galeria de artă contemporană Turner din Margate se află în prezent pe amplasamentul pensiunii unde artistul locuia când vizita oraşul.

Tabloul ''Sunrise Over The Sea'' a fost deţinut anterior de proprietara pensiunii unde a locuit Turner în Margate, Sophia Caroline Booth.

Opera a fost achiziţionată ulterior de colecţionarul de artă Walter Brandt.

''Acest desen remarcabil de bine conservat şi radiind de frumuseţe este un exemplu excepţional pentru nuanţele îndrăzneţ de expresive folosite de Turner în ultimii ani'', a spus Harriet Drummond, din cadrul Christie's.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.