Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou confiscat e naziști a fost cumpărat de un muzeu din Bielefeld

cotidianul.ro
muzeu expozitie tablouri

Un muzeu din oraşul german Bielefeld a cumpărat un tablou al pictorului expresionist Emil Nolde (1867-1956) care fusese confiscat de nazişti şi era considerat pierdut până de curând, a anunţat miercuri muzeul, relatează dpa potrivit Agerpres.

Kunsthalle Bielefeld a cumpărat pictura denumită 'Rentner' ('Pensionar') cu suma de 680.000 de euro (740.000 de dolari) datorită contribuţiilor din partea oraşului, a unei fundaţii culturale de stat şi a unui donator privat, a spus muzeul.

Opera de artă a fost deţinută de un colecţionar privat până în 2018, când a reapărut pe piaţa de artă. Pictura prezintă chipul obosit al unui bărbat în vârstă care se uită direct spre privitor.

Muzeul a spus că lucrarea, realizată în 1920, se încadrează perfect în colecţia sa de lucrări aparţinând modernismului clasic cu accent special pe expresionism.

Galeria oraşului a achiziţionat pentru prima dată tabloul în 1929, însă a fost confiscat în perioada nazistă împreună cu alte 135 de lucrări din colecţie.

Emil Nolde a fost defăimat de nazişti drept un 'artist degenerat' deşi era membru al partidului nazist, antisemit, rasist şi un naţional-socialist până la sfârşitul acelei ere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.