Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou de Botticelli va fi scos la licitaţie în New York

Artmark
licitatie online

O lucrare rară de Botticelli va fi scoasă la licitaţie pe 27 ianuarie de celebra casă Sotheby's din New York. Tabloul intitulat „Omul durerilor” îl înfăţişează pe Iisus Hristos. În urmă cu un an, pentru o altă operă a celebrului pictor renascentist s-a plătit suma record de 92 de milioane de dolari, anunță Mediafax.

În timp ce majoritatea lucrărilor lui Sandro Botticelli, precum celebra „Alegorie a primăverii” sau „Naşterea lui Venus”, sunt expuse la galeria Uffizi din Florenţa, piesele care circulă în colecţiile private sunt mult mai rare.

„În colecţiile private sunt doar vreo cinci tablouri de care noi ştim, de aceea sunt atât de rare. Lucrarea de faţă probabil a fost pictată când avea 50 de ani, în jurul anilor 1500”, a declarat Christopher Apostle, directorul departamentului Sotheby's Old Masters.

Tabloul intitulat „Omul durerilor” îl înfăţişează pe Isus Hristos şi a fost expus pentru public de celebra casă de licitaţii Sotheby's din New York.

Pictura bine conservată a fost estimată la peste 40 de milioane de dolari.

În ianuarie 2021, un tablou al aceluiaşi pictor renascentist intitulat „Tânăr care ţine un medalion” s-a vândut pentru suma record de 92,2 milioane de dolari la o altă licitaţie ţinută de Sotheby's în New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.