Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou de Claude Monet este scos la licitație și este estimat la 40 de milioane de dolari

Artmark
licitatie online

Tabloul ''Le Bassin aux Nympheas'', pictat de Claude Monet între 1917 şi 1919, inspirat de grădina sa cu nuferi de la Giverny, va fi scos la licitaţie de Sotheby's pe 12 mai şi se aşteaptă să fie adjudecat la 40 de milioane de dolari, potrivit artnews.com, relatează News.ro.

O altă lucrare din seria cu lacul cu nuferi, provenită din colecţia lui Irwin şi Xenia Miller, a fost vândută la Christie's în 2008 pentru 40,9 milioane de lire sterline (80,5 milioane de dolari).

În 2018, o operă din colecţia lui David Rockefeller a fost vândută la Christie's contra sumei de 84 de milioane de dolari.

Ultima lucrarea a lui Monet de asemenea calibru care a fost vândută la licitaţie a fost "Meules", peisaj cu căpiţe de fân, a fost cumpărată de Hasso Plattner la Sotheby’s, în mai 2019, pentru 110 milioane de dolari.

Dacă prezenta lucrare va atinge preţul estimat, se va clasa între primele 10 lucrări ale artistului impresionist vândute vreodată la licitaţie.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Nu este prima dată când lucrarea apare în vânzare publică. Vânzătorul a cumpărat lucrarea acum 17 ani, în cadrul unei sesiuni organizate de Sotheby's, pentru 16,8 milioane de dolari, faţă de 9 milioane estimarea iniţială. Atunci, a fost vândută de la compania din Los Angeles a colecţionarilor Fran şi Ray Stark.

Înainte de aceasta, s-a aflat în proprietatea renumitului negustor de artă din New York Richard L. Feigen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.