Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou recuperat din Germania nazistă ar putea să fie vândut cu peste un milion de lire sterline: este realizat de pictorul Antoon van Dyck

Twitter
Antoon van Dyck

Un tablou al pictorului flamand Antoon van Dyck, recuperat de la Germania nazistă, este estimat să se vândă cu peste un milion de lire sterline (1,3 milioane de dolari) la o licitaţie miercuri la Londra, relatează dpa, arată Agerpres.

Portretul pictorului Cornelis de Vos, al soţiei sale, Suzanna Cock, şi al copiilor lor, Magdalena şi Jan-Baptist, va face parte dintre obiectele vândute în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's în capitala britanică.

Opera de artă a fost vândută pentru prima dată în 1868 lui Sir Francis Cook, înainte de a ajunge la olandezul Nathan Katz în anii '30.

Naziştii au intrat în proprietatea picturii la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, însă în cele din urmă ea a fost recuperată şi restituită familiei Katz.

Ulterior, tabloul a achiziţionat de colecţionarul de artă Emil Georg Buhrle şi este estimat să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 1 milion şi 1,5 milioane de lire sterline la licitaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.