Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE | Un tânăr a desenat două svastici pe stâpii sinagogii din Sighișoara: Poliția a deschis un dosar penal

UPDATE: Poliţiştii au deschis un dosar penal după ce au fost sesizaţi că, pe stâlpii Sinagogii evreieşti din Sighişoara, au fost desenate două svastici. În urma verificărilor au fost duse la audieri cinci persoane, un adolescent de 15 ani fiind cercetat pentru utilizarea în public a simbolurilor antisemite, relatează News.ro.

”La data de 22 decembrie a.c., în cursul serii, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Tache Ionescu din localitate, pe 2 stâlpi ce aparţin Sinagogii evreieşti sunt desenate două simboluri svastica. La faţa locului, s-au deplasat poliţiştii de investigaţii criminale, unde au constatat că cele sesizate se confirmă.

La data de 24 decembrie a.c., la sediul Poliţiei, au fost conduse cinci persoane, pentru clarificarea cu exactitate a situaţiei de fapt si luarea măsurilor legale ce se impun. Faţă de un tânăr, în vârsta 15 ani, din Sighişoara, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de utilizarea în public a simbolurilor antisemite, conform Legii 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului”, au mai transmis poliţiştii.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Două svastici au fost desenate pe doi stâlpi ce aparțin Sinagogii din Sighișoara, județul Mureș. Polițiștii au audiat în acest caz cinci persoane, iar un tânăr de 15 ani este cercetat pentru utilizarea în public a simbolurilor antisemite.

Potrivit IPJ Mureș, polițiștii au fost sesizați miercuri seara cu privire la faptul că, pe strada Tache Ionescu din Sighișoara, pe doi stâlpi ce aparțin Sinagogii evreiești sunt desenate două simboluri svastica.

Polițiștii de investigații criminale deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă.

Au demarat o anchetă, iar vineri cinci persoane au fost duse la poliție pentru clarificarea cu exactitate a situației de fapt si luarea măsurilor legale ce se impun.

Față de un tânăr, în vârsta 15 ani, din Sighișoara, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de utilizarea în public a simbolurilor antisemite, conform Legii 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antisemitismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.