Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tanăr de 29 de ani a fost arestat pentru uciderea lui Alexandru Ivan, iar vărul său este căutat

carabinieri

O altă persoană este căutată în ancheta privind asasinarea lui Alexandru Ivan, tânărul de 14 ani ucis sâmbătă seara cu o împușcătură în parcarea de la capul liniei de metrou C din Pantano, între municipiile Roma și Monte Compatri, relatează Rai News citat de Rador Radio România.

Suspectul, Corum Petrov, în vârstă de 24 de ani, originar din Europa de Est, a fost arestat deja de carabinierii din Frascati, după ce s-a prezentat la cazarmă împreună cu avocații săi pentru a explica că nu s-a aflat în bar la momentul disputei dintre partenerul mamei lui Alex și un alt băiat. Petrov a adăugat că nu el a fost cel care l-a împușcat pe Alexandru, ci doar l-a sunat pe tatăl vitreg al victimei, organizând telefonic ''întâlnirea de lămurire'' care a degenerat într-un schimb de focuri.

Adevăratul ucigaș ar fi vărul tânărului de 24 de ani arestat. Presupusul asasin este căutat sub acuzația de omor, în timp ce persoana arestată, deja supusă suspiciunii de infracțiune de către Parchetul Velletri, este acuzată de complicitate la omor.

Reconstituirea faptelor

În termen de 48 de ore de la asasinarea lui Alexandru, cercetările, coordonate de Parchetul Velletri, prin audierea a numeroase persoane, analizarea diferitelor sisteme de supraveghere video, precum și unele constatări tehnice, au făcut posibilă reconstituirea celor întâmplate în ultimele ore de viaţă ale tinerei victime.

Cu puțin timp înainte de crimă, în interiorul unui bar de pe Via Casilina, a avut loc o ceartă, între tânărul de 29 de ani, actualul partener al mamei minorului, de origine română, și un băiat originar din Europa de Est. După ce a părăsit barul, românul de 29 de ani a avut contacte telefonice repetate cu bărbatul arestat, care nu fusese prezent în incinta barului.

Astfel, după ce au stabilit o întâlnire, tânărul de 29 de ani (însoțit de victimă și alți membri ai familiei, inclusiv două femei) s-a deplasat la parcarea indicată unde s-au trezit puşi în fața unui scenariu imprevizibil: ocupanții unui autoturism au deschis focul asupra grupului prezent în parcare, trăgând mai multe focuri, dintre care unul l-a ucis pe tânărul de 14 ani.

Conform constatărilor anchetei, în maşină se aflau tânărul de 24 de ani, cel care a fost arestat și alți trei subiecți. Unul dintre aceștia, identificat, care ar fi participat la cearta din interiorul barului, este de negăsit fiind, căutat încă din momentul crimei.

"Este un prim pas, însă lipsesc ceilalți trei care se aflau în mașină. Sper să-i găsească cât mai curând'', spune Eduard Ivan, tatăl adolescentului de paisprezece ani ucis la periferia Romei, comentând arestarea tânărului care se afla în mașina din care au fost trase focurile de armă. "Cât de curând îl vom aduce pe fiul meu acasă în România - spune Eduard - Îl vom înmormânta acolo. Deocamdată nu știu exact când, dar cred că în următoarele zile. Cadavrul este încă sub sechestru".

''Felicitări carabinierilor pentru ancheta eficientă care a dus la arestarea presupusului autor al crimei lui Alexandru Ivan, în vârstă de 14 ani, în parcarea stației de metrou Pantano C din Monte Compatri. Suntem solidari cu durerea familiei tânărului a cărui viaţă a fost curmată atât de prematur'', a scris pe X primarul Romei, Roberto Gualtieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.