Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tânăr migrant sudanez, decedat după ce a încercat să se urce clandestin într-un camion la Calais

Daily Express
calais

Un tânăr migrant sudanez în vârstă de 16 ani a decedat luni dimineaţă după ce a încercat să se urce clandestin într-un TIR în apropiere de Calais, în nordul Franţei, în speranţa de a ajunge ilegal în Marea Britanie, au comunicat autorităţile locale, potrivit AFP.

Adolescentul, care era conştient la sosirea ambulanţei, a fost transportat la spitalul din Calais, unde a decedat, a precizat o sursă din poliţie.

Luni dimineaţă, cu puţin înaintea orei 05.00 GMT, 'unul dintre migranţi s-a îndreptat spre camion, pe partea pasagerului. A reuşit să se urce între cabină şi remorcă. În momentul în care şoferul a demarat, migrantul a căzut', a relatat procurorul din Boulogne-sur-Mer pentru AFP.

Potrivit unei surse din poliţie, victima era însoţită de un grup de aproximativ 40 de migranţi, iar aceştia 'au aruncat cu pietre în vehicul', a indicat procurorul.

Şoferul, originar din Europa de Est, a fost rănit uşor de proiectile. El a fost audiat de poliţia din Calais, care a deschis o anchetă pentru omor involuntar.

Sute de migranţi sunt încă prezenţi pe litoralul din nordul Franţei, în speranţa că vor putea trece Canalul Mânecii în Anglia. Unii dintre ei, mai ales cei fără bani, încearcă să traverseze urcându-se în camioane.

Potrivit AFP, parchetul din Boulogne-sur-mer a fost sesizat şi în legătură cu o altă anchetă, referitoare la decesul unui şofer portughez de TIR, găsit mort în noaptea de duminică spre luni la un popas de pe autostradă la Pas-de-Calais.

Conform procurorului, 'un grup de migranţi' s-ar fi apropiat de şofer la popas şi este posibil să fi fost aplicate lovituri.

'Imediat după aceea, el s-a urcat în cabină, unde se afla un al doilea şofer. Câteva minute mai târziu, i s-a făcut rău şi a intrat în stop cardio-respirator', a explicat magistratul.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, potenţialii agresori sunt 'patru sau cinci migranţi', iar conform alteia, şoferului 'i se semnalase prin telefon prezenţa unor migranţi în remorca sa'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.