Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un teren de peste 11.000 de mp din Sectorul 1 ar putea fi amenajat ca loc de recreere

Gabi Boholț
parc

Consiliul Local Sector 1 vrea să amenajeze un loc de recreere pe un teren de 11.683 mp situat pe bulevardul Poligrafiei, informează Agerpres.ro.

În şedinţa de joi Consiliul Local Sector 1 a adoptat, cu unanimitate de voturi, un proiect prin care solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind transmiterea în administrarea sa a terenului de 11.683 mp situat pe bulevardul Poligrafiei nr. 36-48, în vederea amenajării locului de recreere.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului, acest teren, aflat în proprietatea municipalităţii bucureştene, este în prezent "nefolosit" şi "neamenajat", cu vegetaţie "lăsată să crească spontan", creând "o imagine dezolantă", prin lipsa iluminatului public şi a îngrijirii.

"Retragerea dreptului de administrare asupra terenului, din motive neimputabile Consiliului Local Sector 1 - ADP Sector 1, dă dreptul acestuia la despăgubirea echivalentă de către Municipiul Bucureşti, la nivelul contravalorii investiţiilor efectuate după transmiterea terenului în administrare", stipulează proiectul.

În România, situaţia spaţiilor verzi urbane este mult sub nivelul standardelor europene (26 mp/locuitor) şi al recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (50 mp/locuitor), media fiind de aproximativ 21,3 mp/locuitor potrivit datelor INS din 2017, bucureştenii fiind cel mai afectaţi de lipsa acestora, dispunând în medie de aproximativ 9 mp/locuitor, conform rapoartelor Primăriei Capitalei.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

"Prin trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenului identificat s-ar extinde suprafaţa amenajată a spaţiilor verzi, fapt care ar permite locuitorilor Sectorului 1 să treacă de la un stil de viaţă sedentar la un stil de viaţă activ prin practicarea activităţilor sportive, fapt ce ar determina creşterea stării de sănătate a acestora", prevede referatul de aprobare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.