Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tramvai a deraiat în Timişoara, din cauza vitezei. Vatmanul şi-a dat demisia

tion.ro
tramvai timisoara

Un tramvai care circula în Timişoara, pe linia 1, a deraiat duminică dimineaţa în zona Gării de Nord, în urma verificărilor constatându-se că evenimentul s-a produs din cauza vitezei excesive şi a neadaptării vitezei la condiţiile din zonă.

La solicitarea conducerii Societăţii de Transport Public Timişoara, vatmanul, care se face vinovat de manevrarea defectuoasă a tramvaiului, a ales să îşi dea demisia.

''Duminică dimineaţă, la ora 09,25, un tramvai care circula pe linia 1 a deraiat în zona Gării de Nord, fiind pusă în pericol siguranţa călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic. În urma verificărilor derulate, s-a constatat că evenimentul s-a produs din cauza vitezei excesive (43 km/h) şi a neadaptării vitezei la condiţiile din zonă (curbă periculoasă la stânga, în unghi drept, curbă cu rază mică şi intrare în staţie imediat după curbă)'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În aceste condiţii, conducerea societăţii i-a propus vatmanului care se face vinovat de manevrarea defectuoasă a tramvaiului două alternative: demisia la zi sau convocarea la comisia de disciplină din cadrul societăţii, cu sancţiunea maximă aplicabilă abaterii disciplinare săvârşite.

Conducătorul de bord a ales demisia la zi, luni urmând să-şi depună oficial cererea, arată sursa citată.

Societatea de Transport Public Timişoara asigură utilizatorii serviciului public că lucrările la linia de cale efectuate pe tronsonul de la Gara de Nord au fost realizate cu respectarea tuturor normelor în vigoare şi a parametrilor tehnici specifici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.