Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tramvai al reciclării deşeurilor electrice şi electronice a fost pus în funcțiune la Iași

Agerpres
tramvaiul reciclarii

La Iaşi, a fost pus în funcţiune un tramvai al reciclării care va circula în fiecare weekend pe traseele din oraş. Vagonul va prelua gratuit deşeurile electrice şi electronice de la populaţie, iar societatea de salubritate speră că astfel va creşte gradul de reciclare.

Tramvaiul reciclării a fost gândit ca o variantă ecologică de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Pe lângă vagonul amenajat drept container, tramvaiul are și un vagon destinat copiilor, pentru că are și un rol de educare. Directorul societății Salubris, Cătălin Neculau, spune că proiectul a avut drept inspirație un model de acest fel folosit în Elveția, potrivit rador.ro.

Cătălin Neculau: Un proiect care vine în sprijinul cetățenilor municipiului Iași să se debaraseze de aceste DE-uri cât mai ușor și noi sperăm că prin acest proiect să atingem și ținta de colectare separată a deșeurilor și în special a celor electrice. Acest proiect a costat 40.000 de lei, costuri pe care noi sperăm să le acoperim în prima jumătate a anului din colectarea acestor DE-uri şi din vânzarea lor.

Tramvaiul va circula în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 9:00 și 16:00, iar ieşenii sunt așteptați să aducă echipamentele de care vor să se debaraseze la capetele de linie.

-: Este o idee foarte bună pentru un mediu mai curat și pentru un oraș mai curat. De asta, am hotărât să aduc un laptop, să-l predau la tramvaiul cu electrocasnice.

-: Am adus frigiderul ăsta. Să-l predăm la domnii de la Salubris.

-: Cred că o să fie mai ușor, lumea o se audă și o să le aducă.

La Iași, gradul de reciclare a deșeurilor electrice este în prezent de 20% în condițiile, în care ținta pentru acest an este de 50%.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.