Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un transsexual din Hong Kong a obținut un act de identitate după un proces de șapte ani

time
Henry Tse

Un transsexual din Hong Kong a obținut un act de identitate la capătul unei proceduri care a ținut șapte ani. El a dat în judecată autoritatea locală care inițial a refuzat să elibereze documentul. Decizia din instanță poate reprezenta un precedent pentru demersuri similare.

Henry Tse a obținut în această săptămână cartea de identitate de la biroul de imigrație din Hong Kong. În document apare sexul bărbat, potrivit CNN.

Activistul în vârstă de 33 de ani, care deține atât pașaport britanic, cât și pașaport din Hong Kong, se identifică drept bărbat și trăiește ca bărbat de ani de zile. Pașaportul său britanic îl identifică drept bărbat, dar autoritățile din Hong Kong au refuzat să facă modificarea pentru cartea de identitate a orașului, care este obligatorie pentru toți rezidenții.

Autoritățile din Hong Kong au insistat că o schimbare de gen nu poate fi înregistrată decât dacă solicitantul a finalizat o intervenție chirurgicală completă de confirmare a sexului care, conform regulilor orașului, însemna îndepărtarea sau reconstrucția organelor genitale. Grupurile pentru drepturile transsexualilor susțin că intervenția chirurgicală este alegerea unui individ și reprezintă doar o parte a tranziției unei persoane. Nu toate persoanele transsexuale aleg să se opereze, își permit sau sunt suficient de sănătoase pentru a fi supuse unor astfel de proceduri care, ca orice intervenție chirurgicală, pot prezenta riscuri, au susținut activiștii.

Henry Tse a deschis o acțiune în instanță în 2017. Judecătorul i-a dat dreptate anul trecut, dar autoritățile din Hong Kong au avut nevoie de un an pentru a studia decizia și pentru a-și modifica procedurile în astfel de situații. Între timp, autoritățile au primit peste 100 de cereri similare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.