Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un turist german a fost ucis în apropiere de Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud

Operation World
Africa de Sud

Un turist german a fost ucis luni în Africa de Sud de bărbaţi înarmaţi care i-au interceptat maşina în apropiere de Parcul Naţional Kruger, a anunţat poliţia, care suspectează o crimă odioasă, informează AFP.

Poliţia "investighează un incident teribil în care un turist a fost împuşcat mortal de un grup de criminali nemiloşi", a scris luni seară aceasta într-un comunicat.

Patru turişti germani se îndreptau cu maşina spre Mdluli Safari Lodge, o cabană de lux situată la aproximativ 15 kilometri de Parcul Naţional Kruger (nord-est), când au fost interceptaţi de trei bărbaţi înarmaţi care le-au cerut să deschidă portierele vehiculului, potrivit Agerpres.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, "şoferul a blocat uşile, iar unul dintre suspecţi l-a împuşcat în partea superioară a corpului prin geam", omorându-l pe loc, a precizat poliţia.

Atacatorii au fugit apoi cu maşina lor, fără a fura nimic de la turişti.

Ambasada Germaniei în Africa de Sud este în contact cu autorităţile locale în legătură cu acest "incident tragic" şi "se ocupă de cetăţenii germani afectaţi", a declarat pentru AFP purtătorul său de cuvânt Christopher Schmidt.

Kruger, care acoperă aproximativ 20.000 de kilometri pătraţi de savană neîntreruptă care se întinde până în ţara vecină Mozambic, este cel mai mare parc naţional din Africa de Sud şi una dintre cele mai turistice rezervaţii de animale sălbatice de pe continent.

Ministerul sud-african al Turismului şi-a prezentat condoleanţele şi a cerut poliţiei să îi găsească şi să îi urmărească penal pe atacatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.