Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un urs a atacat într-o gospodărie. Oamenii au fost avertizați prin mesaj despre prezența animalului

Facebook
urs ursi

Un urs a atacat, joi seara, animalele dintr-o gospodărie din comuna Grinţieş, locuitorii din zonă fiind avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Neamţ, prezenţa animalului a fost semnalată într-o gospodărie din satul Grinţieş, comuna Grinţieş, dar echipajul de jandarmi sosit la faţa locului a constatat că ursul nu mai era prezent în zonă, notează Agerpres.

Din cele relatate de persoana care a sunat la 112, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie, respectiv două oi şi un ied.

Citește și: Încă două noi cazuri de infectare cu tulpina Delta în București. Numărul celor diagnosticați cu această variantă, în creștere

Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona şi a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

Sursa citată a mai arătat că, de la începutul anului şi până în prezent, jandarmii nemţeni au fost alertaţi şi au intervenit la şapte sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezenţa urşilor în apropierea gospodăriilor.

Jandarmii le recomandă oamenilor ca, în astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-şi pune propria viaţă în pericol, să îşi asigure animalele înainTe de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător şi să respecte recomandările din mesajul RO-ALERT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.