Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un urs a intrat într-o gospodărie din Harghita: Fiara a ucis trei oi

unilad.co.uk
urs

Un urs a intrat, în noaptea de luni spre marţi, în gospodăria unui localnic din satul Forţeni, unde a omorât trei oi, localnicii fiind avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Alina Ciobotariu, bărbatul a solicitat ajutor la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat, pentru asigurarea zonei, un echipaj SMURD Odorheiu Secuiesc şi un echipaj de poliţie.

La sosirea forţelor de intervenţie, ursul nu se mai afla în zonă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că poliţiştii sosiţi la faţa locului nu au identificat animalul şi au rămas o vreme în zonă, pentru a se asigura că ursul nu revine.

DOCUMENT intern al Guvernului SUA: Pandemia de coronavirus va BUBUI în următoarele zile

Primarul comunei Feliceni, de care aparţine satul Forţeni, Sandor Jozsef, a declarat că ursul a intrat în grajdul bărbatului, unde a omorât două oi, iar o a treia a dispărut, ceea ce înseamnă că animalul a dus-o cu el pentru a o mânca.

"A intrat în gospodărie, a mâncat două oi şi o alta a dispărut, aşa zice proprietarul. Oile erau în grajd, ursul a intrat în curtea omului. Curtea este lângă o livadă, care nu ştiu dacă este îngrădită, dar pădurea e la 4-5 kilometri depărtare", a spus primarul.

Potrivit sursei citate, este primul caz din acest an înregistrat în comună, dar anul trecut au mai fost astfel de atacuri ale urşilor, primarul susţinând că numărul acestor animale a crescut.

În această primăvară, jandarmii şi poliţiştii harghiteni au avut mai multe intervenţii de alungare a unor urşi care au intrat în localităţi, fiind înregistrat şi un caz, în satul Ulcani, când o ursoaică a omorât mai multe oi din gospodăria unui localnic.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.