Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un VORTEX POLAR loveşte Europa de luni. Și în România sunt așteptate fenomene extreme

facebook.com
meteo

Vin vești proaste de la meteorologi, la doar câteva zile de când vremea a început să fie în sfârșit una caldă. Europa va fi lovită de un vortex polar, iar fenomenele meteo extreme își vor face apariția și în România.

Citește și: Decizia Guvernului Orban de a NU OPRI exportul COSTĂ: pâinea se SCUMPEȘTE cu 25% de luna viitoare

PROGNOZA METEO ROMANIA. Marţi, în ţară, vremea va fi în general instabilă. În jumătatea de nord-vest a țării se va răci accentuat, cerul va avea înnorări mai persistente şi pe arii relativ extinse, în special ziua, vor fi averse şi izolat fenomene electrice. În restul teritoriului, vremea va rămâne deosebit de caldă, iar instabilitatea atmosferică se va accentua după orele amiezii și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, local averse cu caracter torenţial şi căderi de grindină. Excepție va face Oltenia, unde astfel de fenomene vor putea să apară doar izolat. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, la nivelul întregii ţări, se vor înregistra cantităţi de apă, care pe suprafețe mici vor depăși 25...35 l/mp. Trecător, la munte la altitudini mari vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare în toată ţara, cu viteze în general de 50...60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăşi 70...80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în Maramureș și 31 de grade în Bărăgan, iar cele minime se vor situa, în general, între 2 și 12 grade.

"Această evoluție aduce însă și apariția fenomenelor meteo extreme. Este posibil să vorbim local, mai ales pe parcursul zilei de marți, când vremea va deveni instabilă, se va putea răci în partea de vest, centru și nord a țării, acolo unde vorbim de temperaturi care nu depășesc 17 grade la nivelul maxim, determină apariția fenomenelor extreme, ploi sub formă de aversă cu caracter torențial, izolat căderi de grindină, intensificări ale vântului. Până în jurul datei de 15-16 mai vorbim de o alternanță de zile călduroase întrerupte brusc de răciri. (...) În ultimii ani, observăm o mai mare frecvență și intensitate a acestor fenomene”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, în direct la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.