Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una din cele mai dureroase afaceri din istoria Israelului: Benjamin Netanyahu anunță despăgubiri pentru copii răpiți în anii 1950

israel colonii

Guvernul israelian a aprobat luni un plan de a oferi compensaţii familiilor a mii de copii de imigranţi din Yemen care au dispărut în mod misterios în urmă cu şapte decenii, relatează dpa. "A venit timpul ca familiile ai căror copii au fost luaţi de la ele să primească recunoaştere din partea statului şi guvernului Israelului şi compensaţii financiare", a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Netanyahu a numit-o "una dintre cele mai dureroase afaceri" din istoria Israelului şi a cerut Ministerului Educaţiei să o includă în manualele despre istoria Israelului. În total, 162 de milioane de şekeli (49,6 milioane de dolari) vor fi plătiţi familiilor afectate.

În jur de 50.000 de evrei au imigrat din Yemen în nou înfiinţatul stat Israel în anii 1950, mulţi dintre ei fiind plasaţi în tabere de refugiaţi temporare.

În acea perioadă, sute de copii au dispărut, iar multe dintre familii susţin că au fost răpiţi şi dispersaţi prin Europa. Soarta a mulţi dintre aceşti copii nu a putut fi niciodată clarificată.

În 2016, guvernul a deschis o bază de date publică accesibilă online cu peste 200.000 de documente legate de copiii dispăruţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.