Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una din cinci companii globale consideră că atacurile asupra sistemelor IoT reprezintă principala îngrijorare

CCIR
suport cibernetic

Una din cinci companii globale (20%) consideră că atacurile asupra sistemelor Internet of Things (IoT) au devenit, deja, una dintre principalele lor îngrijorări privind securitatea cibernetică, relevă o cercetare realizată de Kaspersky.

Conform raportului "The State of Industrial Cybersecurity in the Era of Digitalization", pe acelaşi segment IoT, în 2020, în aproape jumătate dintre companiile chestionate (44%), personalul de securitate IT lucrează la iniţiative de protejare a sistemelor OT (tehnologie tradiţională de automatizare, n.r.) digitalizate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban, după discuțiile cu Nicușor Dan: Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise

În acelaşi timp, 55% din totalul organizaţiilor sunt optimiste că IoT va schimba starea de securitate a sistemelor de control industrial (ICS), iar 20% dintre respondenţi au inclus pe lista de priorităţi incidentele legate de acest segment, deşi soluţiile eficiente împotriva acestui tip de ameninţări nu sunt încă răspândite la nivel larg.

De asemenea, numărul tot mai mare de proiecte de digitalizare, cum ar fi IoT Industrial, creşte gradul de conştientizare asupra riscurilor asociate.

Astfel, pentru una din cinci companii (20%), atacurile asupra IoT au devenit, deja, una dintre principalele îngrijorări privind securitatea cibernetică, depăşind ameninţări grave, precum: breşele de date (15%) sau atacurile asupra lanţului de aprovizionare (15%).

Raportul Kaspersky a arătat că în, prezent, doar 19% dintre companii au implementat monitorizarea activă a reţelei şi a traficului, în timp ce 14% au introdus detectarea anomaliilor din reţea.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor trage semnalul de alarmă! Iată ce animale sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor

"Organizaţiile industriale continuă să implementeze standarde de digitalizare şi Industrie 4.0. Chiar şi în situaţia încetinirii pieţei, ca urmare a pandemiei COVID-19, digitalizarea este încă adoptată. De exemplu, cercetările recente ale McKinsey & Company au arătat că 90% dintre profesioniştii din zona de producţie şi din lanţul de aprovizionare intenţionează să investească în forţă de muncă pentru digitalizare. Cercetările lor arată, de asemenea, că organizaţiile unde astfel de proiecte fuseseră deja introduse, se simt mai încrezătoare în timpul crizelor", se menţionează în analiza specialiştilor.

Kaspersky este o companie de securitate IT care oferă soluţii de securitate în domeniu, prin care protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 270.000 de companii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.