Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre cele mai mari campione olimpice se retrage la doar 22 de ani: A ratat 3 controale antidoping

Sportiva lituaniană Ruta Meilutyte, campioană olimpică la nataţie în 2012, şi-a anunţat retragerea din activitatea competiţională, la vârsta de 22 de ani, după ce a ratat trei controale antidoping, relatează bbc.com, potrivit news.ro.

Citește și: Lăsată în afara Guvernului de Klaus Iohannis, Olguța Vasilescu sare la șeful statului! ‘În ciuda blocajelor’

Meilutyte, care risca o suspendare de unul până la doi ani, şi-a asumat responsabilitatea pentru ratarea controalelor. “Sunt gata să încep o nouă fază a vieţii”, a afirmat sportiva într-un comunicat.

Citește și: Ruptură se mărește! Decizia Vioricăi Dăncilă care îl va enerva peste măsură pe Liviu Dragnea

În ultimele 13 luni, oficiali care ar fi trebuit să o testeze antidoping pe lituaniană au încercat de trei ori fără succes să o contacteze pe sportivă. Meilutyte a recunoscut că în ultimii ani a avut probleme de depresie. Ea s-a antrenat în ultimii ani în Lituania, Australia, Turcia şi SUA.

Citește și: SURSE Lovitură pentru Klaus Iohannis, înainte de alegeri! Mișcarea făcută de #Rezist

Acum, Ruta Meilutyte se va dedica unei cariere în afara sportului. “Datorită nataţiei am trăit o viaţă la care nu mă gândeam înainte. Am avut posibilitatea să văd o mare parte a planetei şi am colaborat cu oameni minunaţi. Acum vreau să trăiesc lucruri simple, să cresc şi să mă înţeleg mai bine pe mine însămi şi lumea din jur”, a afirmat ea.

Ruta Meilutyte a câştigat aurul olimpic în 2012, la 100 m bras. Ea mai are în palmares câteva medalii de aur şi de argint obţinute la Campionatele Mondiale şi la Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.