Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre fostele deputate PNL cere REFORMĂ în partid: Ce vor unii liberali

PNL

Fostul deputat liberal Andreea Paul lansează un manifest pentru crearea grupului de reformă al PNL, punctând că este nevoie de analize obiective şi soluţii pentru recâştigarea încrederii interne în partid.

"În momente dificile e nevoie de solidaritate în orice echipă. Dar pentru a ieşi din criza politică internă a PNL, e nevoie de tăierea podurilor de legătură a solidarităţii cu incompetenţa. E nevoie de analize obiective şi soluţii pentru recâştigarea încrederii interne în PNL, în paralel cu un activism corect şi onest în opoziţie faţă de PSD", a scris Andreea Paul, vineri, pe Facebook.

Citește și: FOTO Romania are cel mai mare studio de videochat din lume

Ea subliniază că este necesară o analiză serioasă a rezultatului alegerilor parlamentare, arătând că a cerut la ultimele două şedinţe ale Biroului Politic Naţional, alături de alţi liberali, o astfel de analiză, care a fost amânată pentru "calendele greceşti".

"20% este un scor mic, iar cauzele trebuie investigate serios. E de răspuns clar la întrebarea: de ce chiar cu ezitările PNL, contradicţiile sau greşelile din campanie, reînnoirea echipei nu s-a reflectat în scor?", spune Andreea Paul.

Citește și: SPECTACULOS China a inaugurat cel mai înalt pod din lume / VIDEO

Fostul deputat mai spune că în PNL la alegerile parlamentare s-a făcut cea mai "severă contra-selecţie a resurselor umane" şi că a contat partizanatul pur personal, în locul muncii susţinute, a profesionalismului sau competenţelor, fiind "aruncaţi peste bord" cei mai mari purtători de voturi în alegeri.

"Schimbarea alertă şi cu atenţie a oamenilor cu care se afişează PNL poate îmbunătăţi semnificativ rezultatele", adaugă Andreea Paul.

Citește și: O LEGENDĂ a sportului se retrage la numai 28 de ani: E medaliat cu aur la două ediții ale Jocurilor Olimpice / VIDEO

Ea afirmă că a doua cauză principală a rezultatului slab la alegeri a fost lipsa unei strategii de campanie şi că mizarea pe persoana lui Dacian Cioloş trebuia susţinută de un pachet întreg de măsuri, acţiuni şi idei sau propuneri.

"Pledez pentru formarea unui grup liberal de reformă internă care să-şi asume o nouă guvernanţă politică a PNL care să se reîntoarcă cu faţa spre electorat, profesionistă, curajoasă şi bine închegată", precizează fostul deputat.

Citește și: OFICIAL Arnold Schwarzenegger i-a luat locul lui Donald Trump / VIDEO

Andreea Paul apreciază faptul că un congres al PNL nu poate fi evitat, dar că există pericolul să vină "oameni veleitari, mediocri, care să indice soluţii, iar rezultatul va fi din ce în ce mai grav".

În context, ea subliniază că este nevoie de recâştigarea încrederii în PNL "fără aroganţe, cu consultări interne dese", susţinând că actuala conducere interimară nu dă astfel de semnale.

Citește și: Ceva DE VIS – Pensie de 3100 de euro pe zi

Ea susţine reconfigurarea BPN prin restrângerea numărului de prim-vicepreşedinţi şi vicepreşedinţi, motivând că, în prezent, este mult prea diluată responsabilitatea şi autoritatea lor.

"Atribuţia principală a acestei conducerii ar trebui să fie unitatea partidului printr-o nouă strategie de resurse umane şi refacerea structurilor locale demobilizate de greşelile tactice politice recente în numirea de persoane nepotrivite pe funcţii interimare la nivel local", este de părere Andreea Paul.

Citește și: Arestarea lui Ghiță duce la prăbușirea România TV?

Fostul deputat propune şi alegeri în toate filialele locale şi declanşarea procedurilor pentru congresul PNL de jos în sus.

"Acum, majoritatea conducerilor organizaţiilor locale sunt interimari, nelegitimi. În judeţele care au luat sub scorul partidului, conducerea interimară actuală trebuie să-şi depună mandatele şi demarate urgent alegerile. Demisii? S-a întâmplat în mult prea puţine cazuri. Mulţi aşteaptă salvarea de la un potenţial viitor leadership politic slab la nivel central", spune Andreea Paul.

Citește și: Kim Kardashian a revenit: Ce a publicat după luni bune de absență / VIDEO

Ea mai propune refacerea comisiilor de specialitate ale PNL.

"Nu mai poţi trimite în numele PNL oameni care nu fac acordul între subiect şi predicat sau care habar nu au ce realizări şi ce bătălii a dus PNL. Azi avem comisii cheie parlamentare neacoperite cu profesionişti. Va trebui să compensăm această lacună din interiorul partidului", adaugă Paul.

Citește și: Janet Jackson a născut, deși are 50 de ani: Ce nume ciudat i-a pus copilului

Deputatul PNL consideră şi că lideri naţionali trebuie să meargă în toate oraşele şi comunele.

"Este singura şansă a PNL: munca şi unificarea dreptei în jurul PNL", conchide Andreea Paul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.