Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unanimitate în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor: Deputatul Octavian Goga a rămas fără mandat, la un an de la condamnarea definitivă

goga octavian

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, în unanimitate, vacantarea funcţiei de deputat a lui Octavian Goga.

Deputatul Octavian Goga, care a intrat în Parlament în anul 2016, pe listele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Covasna, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, în septembrie 2018, pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis.

De această vacantare a postului urmează să ia act şi plenul Camerei Deputaţilor, pentru ca procedura să fie completă.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat că Octavian Goga îşi exercită de un an mandatul fără drept, în mod ilegal.

"A primit o hotărâre de condamnare definitivă pe 24 septembrie 2018 prin care i se interzicea dreptul de a mai executa această funcţie de deputat. O altă persoană de pe lista sa electorală trebuia să fie validată, să îşi dea votul în Cameră şi miza PSD, aceasta de a amâna la nesfârşit problema vacantării, a fost inclusiv cea legată de moţiune. (...) Se încalcă legea de foarte mult timp, se creează prejudicii, pentru că toate indemnizaţiile primite de Octavian Goga în această perioadă în care nu avea dreptul să îşi exercite funcţia de deputat au fost încasate în mod ilegal. Este un abuz în serviciu", a spus Stelian Ion la Palatul Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.