Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Undă verde pentru complexul Matern-Pediatrie de 10 etaje din Arad!

PNL Arad
Sergiu Bîlcea

Unul dintre cele 27 de spitale construite prin PNRR va fi complexul Matern – pediatrie din Arad, în valoare de 110 milioane de euro. Contractul semnat joi permite startul unei investiții care rezolvă o problemă majoră a Aradului, în condițiile în care vechiul spital Matern funcționează într-o clădire retrocedată în care nu se pot realiza investiții.

Spitalul va fi ridicat pe 10 niveluri: demisol, parter, 7 etaje plus un etaj tehnic şi heliport, cu o arie desfășurată de 25.165 mp şi aria utilă de 18.256 mp. „Este cea mai mare investiție realizată vreodată de Consiliul Județean Arad. Noul spital cuprinde practic toate specializările necesare unei maternități și unui spital pediatric modern. Fără fondurile europene, o comunitate ca Aradul nu ar fi putut realiza o astfel de investiție”, consideră deputatul PNL de Arad Sergiu Bîlcea.

De altfel Consiliul Județean Arad a reușit să atragă 220 de milioane de euro pentru proiecte medicale, sunt în curs de finalizare două spitale mai mici, Spitalul de Psihiatrie și un spital nou de Oncologie, a fost extinsă și modernizată secția UPU, a fost achiziționată aparatură modernă, patru computere tomograf și un RMN, a explicat deputatul Sergiu Bîlcea.

Complexul Matern – Pediatrie este una dintre investițiile majore preconizate la Arad pentru anii următori, alături de drumul expres Arad – Oradea, închiderea centurii de circulație prin realizarea șoselei de sud-vest, modernizarea transportului feroviar Arad – Timișoara – Caransebeș și modernizarea unui tronson de transport ecologic între cartierele Aurel Vlaicu și Aradul Nou. Aceste investiții presupun, printre altele, construcția a trei poduri noi peste Mureș, dintre care unul este în curs de finalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.