Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde au fost cele mai multe rezervări pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Preţul mediu pentru o vacanţă (operator turism)

Shape Energy
Brasov oras

Unde au fost cele mai multe rezervări pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Preţul mediu pentru o vacanţă (operator turism)

De Sfânta Maria, bugetarii vor profita de un weekend de patru zile, primind liber şi luni, 14 august. Potrivit datelor Travelminit.ro, preţul mediu pentru un sejur de două nopţi de Sf. Maria este de 892 de lei (pentru două persoane) şi 1.044 lei (pentru o familie de doi adulţi + doi copii). Cele mai multe rezervări (33.81%) pe platformă au fost efectuate în marile oraşe ale ţării, Braşov, Sibiu, Oradea şi Bucureşti fiind cele mai rezervate. Litoralul românesc este a doua destinaţie ca popularitate (18.86% dintre rezervări), turiştii alegând aici în special staţiunile Costineşti, Mamaia. Eforie Nord şi Neptun. Cele mai multe rezervări (33.81%) pe platformă au fost făcute în marile oraşe ale ţării - Braşov, Sibiu, Oradea şi Bucureşti, informează Agerpres.

”Operatorii din domeniul turismului sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru cel mai aglomerat weekend al verii: minivacanţa de Sf. Maria. Guvernul a anunţat încă de la finalul anului trecut că va face punte în august cu ocazia acestei sărbători, ceea ce înseamnă că bugetarii vor profita de un weekend de patru zile, primind liber şi luni, 14 august”, conform platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Aceasta arată că numărul rezervărilor pentru minivacanţa de Sf. Maria a crescut cu 8% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022, anul care a marcat ieşirea din pandemie şi în care s-au înregistrat creşteri masive ale rezervărilor pentru weekendul de Sf. Maria. O altă diferenţă este că avem primul an în care nu litoralul este principala destinaţie aleasă de turişti pentru petrecerea minivacanţei. Pentru acest weekend prelungit, românii s-au orientat mai degrabă către city-break-uri, cele mai populare oraşe fiind Braşov, Sibiu, Oradea şi Bucureşti.

De asemenea, turiştii încă mai pot găsi locuri disponibile la cazările de pe litoral şi nu numai, hoteluri, pensiuni şi case de vacanţă care acceptă plata cu voucherele.

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, preţul mediu pentru un sejur de două nopţi de Sf. Maria este de 892 lei (pentru două persoane) şi 1.044 lei (pentru o familie de doi adulţi + doi copii).

Preţurile sunt mai mari la mare decât la munte cu aproximativ 25% (pentru rezervările de familie) şi cu aproximativ 32% (pentru rezervările de cuplu) pentru acest weekend. De exemplu, preţul mediu pentru un sejur de Sf. Maria pe litoral este de 1.276 lei (pentru două persoane) şi de 1.541 lei (pentru o familie), pe când acelaşi sejur la munte are un preţ mediu de 873 lei (pentru două persoane) şi de 1.162 lei (pentru o familie).

„Weekendul prelungit de Sf. Maria este ultima minivacanţă din acest sezon estival, o ocazia excelentă pentru turiştii care vor să se bucure de câteva zile de relaxare, dar şi o oportunitate pentru jucătorii din industrie pentru a le oferi clienţilor experienţele dorite şi pentru a se promova cât mai bine pentru următoarele sezoane. Vremea se anunţă a fi caldă, atât pe litoral, cât şi la multe, iar Travelminit încă dispune de locuri libere la unităţile de cazare, care acceptă inclusiv plata cu vouchere de vacanţă, aşa că este momentul să vă planificaţi o escapadă de ultim moment”, spune Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

Nu toţi turiştii au în plan un sejur la mare în acest weekend. Conform Travelminit.ro, cele mai multe rezervări (33.81%) pe platformă au fost efectuate în marile oraşe ale ţării, Braşov, Sibiu, Oradea şi Bucureşti fiind cele mai rezervate. Litoralul românesc este a doua destinaţie ca popularitate (18.86% dintre rezervări), turiştii alegând aici în special staţiunile Costineşti, Mamaia. Eforie Nord şi Neptun.

Zona montană acoperă 13.32% dintre rezervări, cele mai multe fiind înregistrate în Sinaia, Buşteni, Predeal şi Bran. Românii vor petrece minivacanţa de Sf. Maria şi în destinaţiile balneoclimaterice din ţară (cu 8.65% dintre rezervări), opţiunile lor fiind deja tradiţionalele Sovata, Praid, Băile Felix şi Băile Herculane.

Pe de altă parte, există şi variante pentru petrecerea sejurului de Sf. Maria şi pentru turiştii care vor să evite locurile aglomerate. Printre destinaţiile din afara zonelor populare în care românii au făcut rezervări de Sf. Maria se numără Arefu, Curtea de Argeş, Corbeni, Poienile Izei sau satele săseşti din zona Transilvaniei (Viscri, Meşendorf).

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă. în 2021, Travelminit raportează 13,5 milioane de euro vânzări în România şi 16 milioane de vizite pe platforma.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.