Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde se află cel mai periculos loc de pe pământ: Insula este stăpânită de reptile veninoase, iar oamenii nu au acces

news.ro
viperă, șarpe

Unde se află cel mai periculos loc de pe pământ: Insula este stăpânită de reptile veninoase, iar oamenii nu au acces

Este un loc înspăimântător, iar accesul oamenilor a fost interzis. Cea mai periculoasă zonă de pe pământ se numește Ilha da Queimada Grande și se află în sud-estul Braziliei, la 20 de mile de coasta Sao Paulo.

Conform fanatik.ro, pe insula cu o suprafață de 43 de hectare trăiesc șerpi veninoși, iar accesul oamenilor a fost interzis în zonă. Una dintre cele mai periculoase reptile este vipera aurie cu cap de lance.

Acest șarpe se găsește numai pe Insula Șerpilor și specialiștii spun că cel mai mortal șarpe din America de Sud. Se crede că insula ar găzdui aproximativ cinci șerpi pe metru pătrat. Insulă nelocuită este cunoscută sub numele de Insula Șerpilor.

Despre această specie periculoasă se spune că are o rată a mortalității între 3 și 7%. Dacă victima supraviețuiește, va experimenta probleme grave de sănătate pentru că veninul atacă celulele roșii din sânge. Veninul provoacă tot felul de probleme fizice, de la sângerare internă, necroză a țesutului muscular, până la hemoragii la nivelul creierului.

Șarpele are o culoare galben deschis și maro, în special pe partea inferioară. De asemenea, are un cap lung cu un vârf care seamănă cu lama unei lănci.

O femeie și-a îndesat șerpi vii în ciorapi și sutien, în încercarea de a-i duce în China

În luna iulie 2023, o femeie a fost prinsă în timp ce încerca să trasporte cinci șerpi vii în China. Ofițerii vamali au observat că trupul ei avea o formă ciudată. Femeia, al cărei nume nu a fost specificat în postare, a fost găsită făcând contrabandă cu șerpi în portul Futian din Shenzhen. Shenzhen este un oraș din sud-estul Chinei, care se învecinează cu Hong Kong. Vameșii au confiscat șerpii și i-au predat autorităților, scrie Business Insider.

În postare, Vama Chinei a spus că toți cei cinci șerpi erau șerpi de porumb, care sunt originari din părțile de nord-estul și din centrul Statelor Unite ale Americii. Postarea nu a precizat nici dacă femeia a fost sancționată în vreun fel pentru fapta sa.

Începând cu anul 2017, aproximativ 1 milion de oameni din China dețineau animale de companie exotice, dar regulile sunt complicate când vine vorba de transportul unor astfel de animale. Transportul lor în și din China este supus inspecției de carantină de către autorități, în conformitate cu legile acestei țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.