Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unele asociaţii de proprietari din Craiova au cerut sistarea căldurii, deşi au fost temperaturi negative

epochtimes-romania.com
calorifer
Potrivit directorului SC Termo Urban Craiova, Lorena Voican, asociaţiile care au solicitat sistarea căldurii sunt Asociaţia 15 Brazda lui Novac, Asociaţia 15 Valea Roşie, Asociaţia Cămin 2 Brazdă, Asociaţia 6 Casa Albă, Asociaţia 5 din 1 Mai, Asociaţia 5 Orizont Craioviţa Nouă, Asociaţia ANL R2008, Asociaţia B1 Proprietari ANL Craioviţa Nouă.

Însă în urma opririi căldurii, mai mulţi locuitori afectaţi au cerut să fie repornită furnizarea de agent termic, pentru că au scăzut foarte mult temperaturile în apartamente.

"Avem câteva cazuri unde am sistat căldura, deşi nu erau întrunite condiţiile impuse de legislaţie, ca urmare a solicitărilor în scris ale asociaţiilor de proprietari. Noi nu sistăm furnizarea agentului termic decât dacă asociaţiile ne solicită asta. Altfel, noi nu sistăm căldura dacă condiţiile nu sunt îndeplinite. Având în vedere că relaţia dintre Termo şi asociaţii este una contractuală, noi considerăm că adresele către noi sunt făcute ca urmare a unor decizii luate în cadrul asociaţiei cu membrii din comitetele care decid, aşa cum scrie în lege", a declarat, pentru AGERPRES, directorul SC Termo Urban Craiova.

Aceasta a mai afirmat că la asociaţiile ANL Potelu şi ANL Craioviţa, unde fiecare scară de bloc are centrală proprie, zilnic se deplasează reprezentanţii Termo Urban de la intervenţie, dimineaţa şi seara, pentru a opri căldura pe timp de zi şi a o porni seara.

"Nu sunt prea multe asociaţii care au cerut sistarea furnizării căldurii: până acum sunt 8 asociaţii în această situaţie. Probabil de acum încolo vor începe să ceară mai multe, urmează să se ia şi vacanţă şi şcolile cu siguranţă vor cere. Dar cred că în scurt timp ne vom încadra în condiţiile legii să sistăm noi furnizarea în tot oraşul, pentru că, potrivit informărilor ANM, o sa crească temperaturile", a mai afirmat directorul Termo Urban Craiova.

Conform legislaţiei în vigoare, oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte 10 grade Celsius, între orele 18,00 - 6,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.