Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unele dintre cele mai mari companii de pe Wall Street au fost amendate cu 1,8 miliarde de dolari

france24.com
wall street sua

Unele dintre cele mai mari companii de pe Wall Street au fost amendate cu un total de 1,8 miliarde de dolari de către organismele de supraveghere financiară din SUA, după ce angajații au discutat despre tranzacții și tranzacții pe dispozitivele și aplicațiile lor personale, scrie BBC.

Barclays, UBS și Goldman Sachs se numără printre cele 16 firme menționate de autoritățile de reglementare.

Investigația este un caz de referință pentru Securities and Exchange Commission (SEC) și Commodity Futures Trading Commission (CFTC), potrivit Mediafax.

În declarații separate SEC a anunțat amenzi în valoare totală de 1,1 miliarde de dolari, în timp ce Commodity Futures Trading Commission a declarat că a impus sancțiuni în valoare de 710 milioane de dolari.

"Finanțele, în cele din urmă, depind de încredere. Prin faptul că nu și-au onorat obligațiile de păstrare a registrelor și a evidențelor contabile, participanții pe piață pe care i-am amendat astăzi nu au reușit să mențină această încredere", a declarat președintele SEC, Gary Gensler.

Din ianuarie 2018 până în septembrie 2021, lucrătorii au comunicat despre chestiuni de afaceri cu colegii, clienții și alți consilieri terți folosind aplicații de pe dispozitivele lor personale, cum ar fi mesajele text și WhatsApp, au declarat autoritățile de reglementare.

Firmele nu au păstrat majoritatea acestor discuții, ceea ce a încălcat normele federale care impun brokerilor și altor instituții financiare să păstreze înregistrări ale comunicărilor de afaceri.

Acest lucru a îngreunat capacitatea autorităților de reglementare de a asigura respectarea unor reguli esențiale și de a aduna probe în cadrul unor anchete independente, au declarat agențiile.

Investigația a zguduit Wall Street, unii bancheri pierzându-și locurile de muncă. De asemenea, a forțat companiile să introducă noi măsuri dure pentru a eradica utilizarea neautorizată a aplicațiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.