Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unele probe de la JO ar putea avea loc fără public

stillmed.olympics.com
Jocurile Olimpice

Guvernul japonez şi Comitetul local de Organizare a JO au început aranjamentele pentru ca unele probe de la Olimpiadă, cum sunt cele programate în zone extinse sau seara târziu, să se desfăşoare fără spectatori, susţine cotidianul The Yomiuri Shimbun, potrivit news.ro.

Autorităţile s-au gândit la această soluţie ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus la Tokyo şi în alte zone ale Japoniei.

“Am spus clar că este posibil să nu fie spectatori (dacă va fi stare de urgenţă). Decizia va fi luată după discuţii între cele cinci părţi (inclusiv guvernul şi Comitetul de Organizare”, a declarat joi premierul Yoshihide Suga.

Înaintea acestei declaraţii a lui Suga, Natsuo Yamaguchi, liderul partidului Komeito, declara că speră că guvernul va lua în calcul opţiunea de a nu exista spectatori la JO.

Citește și: IJ ar fi `lucrat pe SUB MÂNĂ` pentru ELIMINAREA procurorului din cazul COLECTIV...

În zece prefecturi, inclusiv la Tokyo, sunt în vigoare măsuri restrictive de nivel ridicat. Conform acestora, numărul maxim al spectatorilor la evenimente este liminat la 50 la sută din capacitatea totală sau la 5.000 dacă aceasta este varianta mai mică.

La 21 iunie, organizatorii au decis că evenimentele de la JO vor avea loc cu 10.000 de spectatori sau mai puţini. Însă numărul cazurilor noi de infectare este în creştere la Tokyo şi există îngrijorarea că va fi dificil să se ridice restricţiile conform planurilor iniţiale, la 11 iulie. Dacă situaţia nu se va îmbunătăţi, guvernul japonez ar putea fi nevoit să declare stare de urgenţă în perioada Jocurilor Olimpice.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.