Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uneori şi noi îl alungăm pe Hristos, atenţionează PS Timotei Prahoveanul

basilica.ro
PS Timotei Prahoveanul

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a evidenţiat duminică, în predica de la Patriarhie, că uneori, noi oamenii, ne asemănăm cu cei din Ţinutul Gherghesenilor care l-au alungat pe Hristos după ce l-a vindecat pe demonizat.

„Uneori, nici noi nu ne dorim ca Mântuitorul să fie oaspetele nostru. Nu ne bucurăm de prezența Lui. Atunci când El Se oferă să ne fie gazdă, când ne cheamă pe noi, cei osteniți și împovărați, nu ascultăm cuvântul Lui”.

Mântuitorul Iisus Hristos a fost oaspete în multe locuri, cei care l-au primit cu inimă bună, în urma întâlnirii cu El, şi-au schimbat viaţa printr-o pocăinţă sinceră. Ţinutul Gherghesenilor a fost printre puţinele locuri de unde Hristos a fost alungat.

„Așadar Mântuitorul a fost oaspete în casa lui Zaheu, în casa lui Petru, a fost oaspete în casa lui Lazăr și în casa lui Iair, mai marele sinagogii; a vrut să fie oaspete și în casa unui cunoscut ofiţer roman din Capernaum, dar acesta s-a considerat nevrednic de primirea în casa lui. Avea să remarce Hristos că atât de multă credinţă nu a întâlnit nici în rândul conaţionalilor săi. Hristos a fost oaspete în multe locuri, dar la Gadara, deși a vindecat un om care făcea multe probleme zonei întregi, oamenii nu s-au bucurat, și l-au rugat să plece”.

În toate locurile unde a fost oaspete, Mântuitorul a adus celor osteniţi şi împovăraţi mângâiere, aşa cum a fost şi cazul celui vindecat din evanghelia de astăzi. Ierarhul a îndemnat „să ne gândim mereu la nemărginita bunătate a lui Dumnezeu” şi să-l avem ca oaspete în vieţile noastre, astfel încât să ne putem bucura de lumina Sa.

„Cei care au primit Lumina, s-au întâlnit cu Lumina, iar ceilalţi au rămas mai departe în întuneric. Ne rugăm ca Mântuitorul Iisus Hristos să fie mereu oaspete la noi, aici şi în locurile unde este chemat, El care stă mereu la uşă şi bate, să se bucure de faptul că noi deschidem şi dorim să rămână împreună cu noi”.

Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al Catedralei Patriarhale. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.