Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNESCO pune la bataie finantari de 5000 de dolari pentru tinerii cercetatori

unesco

Comisia Naţională a României pentru UNESCO anunţă deschiderea aplicărilor pentru sesiunea 2016 a Premiilor Tinerilor Oameni de Ştiinţă. Această competiţie se adresează tinerilor cercetători care efectuează cercetări interdisciplinare în conformitate cu programul UNESCO „Omul și Biosfera”.

Vârsta maximă admisă a aplicanţilor este de 40 de ani (la data încheierii perioadei de aplicare, 31 octombrie 2015). Se acordă prioritate proiectelor interdisciplinare desfășurate în rezervațiile biosferei desemnate în cadrul programului „Omul şi Biosfera” sau în potențiale rezerve ale biosferei. Premiile constă în finanţări de maxim 5000 USD per proiect desemnat câştigător. Cercetarea sprijinită de un premiu ar trebui să fie finalizată în termen de doi ani.

Tinerii cercetători interesaţi de această competiţie sunt invitaţi să acceseze pagina de internet a programului „Omul şi Biosfera” pentru a tipări formularul de aplicare. Formularul de aplicare completat se trimite în format fizic către Comisia Naţională a României pentru UNESCO sau se depune la sediul instituţiei până la data de 1 octombrie 2015. Comisia va selecta maxim 2 aplicanţi din partea României, ale căror proiecte le va trimite pana la data de 31 octombrie 2015 către secretariatul programului „Omul şi Biosfera” din cadrul sediului central UNESCO.

Detalii despre condiţiile de înscriere şi formularele de aplicare pot fi consultate la următoarea adresă:

http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/environment/ecological-sciences/man-and-biosphere-programme/awards-and-prizes/mab-young-scientists-awards/

***

Înca din 1989 programul UNESCO „Omul şi Biosfera” a oferit anual unui număr de 10 tineri cercetători premii până în 5.000 USD în sprijinul cercetărilor acestora asupra ecosistemelor, resurselor naturale și biodiversității. Prin Premiile Tinerilor Oameni de Ştiinţă, programul „Omul şi Biosfera” investește într-o nouă generație de oameni de știință din întreaga lume, cu convingerea că tinerii bine instruiţi şi dedicaţi sunt esenţiali pentru abordarea problemelor ecologice și de sustenabilitate.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.