Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria a anunțat că da UE în judecată în decembrie

ungaria ue steag

Ministrul ungar al Justitiei Laszlo Trocsanyi a anuntat marti ca Budapesta va da în judecata Uniunea Europeana, într-o procedura împotriva cotelor obligatorii de distribuire a refugiatilor între statele UE, relateaza AP în pagina electronica, potrivit Mediafax.

Trocsanyi a anuntat ca procesul va fi deschis în decembrie, dupa ce Parlamentul a aparobat marti dimineata un proiect de lege care obliga Guvernul sa declanseze aceasta procedura judiciara.

Sistemul UE de cote obligatorii este contrar vointei majoritatii cetatenilor Europei si încalca suveranitatea Ungariei, a apreciat ministrul ungar, adaugând ca este necesar sa i se permita fiecarui stat membru sa decida pe cine primeste pe teritoriul sau.

Ministrul ungar al Justitiei a mai anuntat ca asteapta ca si alte tari care se opun sistemului cotelor sa se alature actiunii judiciare a Budapestei.

Ungaria, o tara cu aproximativ zece milioane de locuitori, obligata conform acestui sistem de cote sa primeasca aproximativ 2.000 de refugiati, ar putea fi nevoita sa primeasca un numar mai mare, în contextul în care numarul migrantilor care sosesc în Europa creste, a apreciat Trocsanyi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.