Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria a scăpat: Budapesta salută o scădere semnificativă a numărului de cazuri

Hungary Today
armata ungaria

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Ungaria este într-o scădere semnificativă în ultimele zile, a declarat joi într-o conferinţă de presă online "medicul-şef" al Ungariei, Cecilia Muller, transmite MTI.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost raportate 39 de cazuri noi, iar 10 persoane au decedat, a menţionat Muller, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

Ea a precizat că, din cele 3.150 de cazuri confirmate până acum în Ungaria, 1.966 sunt active, jumătate dintre ele fiind tratate în spital.

S-a înregistrat de asemenea o creştere a numărului de pacienţi recuperaţi după infectare, în total 801, a adăugat responsabilul ungar.

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’

Cecilia Muller a conchis că aceste cifre "dau motive de speranţă", subliniind că "se pare că numărul celor care se îmbolnăvesc ori contractează virusul a început să scadă".

Potrivit site-ului guvernamental koronavirus.gov.hu, în această etapă obiectivul este de a relua treptat viaţa normală, conform unui program bine stabilit, aşa încât măsurile stricte continuă să se aplice în zonele cu cel mai mare număr de infecţii, Budapesta şi judeţul Pesta (1.544, respectiv 414 cazuri), în alte regiuni aplicându-se distanţarea socială şi o serie de alte reguli, ca purtarea măştilor. De luni, consultaţiile medicale pe bază de programare şi unele intervenţii chirugicale au fost reluate, iar elevii din 1.197 de locaţii au susţinut examenele de absolvire a liceului.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila: ‘mai bine nu port mănuși și mă spăl din jumătate în jumătate de oră’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.