Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria anunță că sfidarea UE în cazul vaccinurilor este DELIBERATĂ: 'NU e o chestiune de politică, ci de viață și de moarte!'

Olkt.net
Zoltan Kovacs

Vaccinul anticoronavirus nu este o chestiune politică, ci una de eficacitate şi siguranţă, a punctat secretarul de stat ungar pentru relaţii internaţionale, Zoltan Kovacs (foto), într-un interviu acordat luni CNN, citat marţi de MTI, arată Agerpres.

Întrebat de ce Ungaria foloseşte vaccinuri anti-COVID-19 care nu au fost aprobate de Uniunea Europeană, Kovacs a amintit că vaccinurile produse în China şi Rusia sunt folosite în multe părţi ale lumii, adăugând că Ungaria are încredere în oamenii săi de ştiinţă şi în medicii care le-au aprobat.

Potrivit lui Kovacs, comparativ cu strategiile de vaccinare din Israel şi Statele Unite, strategia UE a eşuat, blocul comunitar fiind în momentul de faţă cu cel puţin două luni în urmă cu strategia de vaccinare din cauza eşecului Bruxellesului de a lua decizii la momentul oportun.

Secretarul de stat ungar a subliniat că singura cale de a combate "al treilea val" de pandemie este accelerarea vaccinărilor şi a asigurat că Ungaria respectă directivele UE în ce priveşte achiziţia vaccinurilor.

Oficialul ungar a insistat că Ungaria nu a încălcat nicio regulă şi doar şi-a extins strategia pentru a include surse de vaccin estice. Potrivit lui Kovacs, guvernul ungar se aşteaptă ca UE să aprobe atât vaccinul rusesc, cât şi pe cel chinezesc peste câteva săptămâni.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Ungaria este într-o cursă contra cronometru din cauza răspândirii mai rapide a variantelor "mutante" ale virusului, a spus el.

Întrebat ce părere au ungurii despre vaccinurile făcute în China şi Rusia, Kovacs a admis că unii au fost sceptici, la fel ca în privinţa vaccinurilor occidentale, dar oamenii au înţeles că vaccinul reprezintă cheia pentru revenirea la normalitate.

Decizia premierului ungar Viktor Orban de a se vaccina cu vaccinul chinezesc, săptămâna trecută, a demonstrat că toate vaccinurile aprobate de oamenii de ştiinţă ungari sunt sigure şi eficiente, a menţionat el.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

În ce priveşte protestele opoziţiei ungare împotriva folosirii vaccinurilor produse în Est, Zoltan Kovacs a afirmat că "numeroasele minciuni" spuse de opoziţie despre respectivele vaccinuri arată că exponenţii acesteia sunt împotriva vaccinării anticoronavirus şi încearcă să răspândească "teama şi neîncrederea" în rândul populaţiei.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Toate deciziile luate de guvern sunt politice, a replicat secretarul de stat ungar la întrebarea dacă decizia premierului Orban de a folosi vaccinuri care nu au fost încă aprobate de UE a fost una politică, de răspuns la criticile privind situaţia statului de drept în Ungaria.

Chiar dacă Ungaria a fost intens criticată de UE în ultimul deceniu, a demonstrat, de exemplu în ce priveşte economia sau politicile sociale, că sunt posibile şi alte soluţii, pe lângă cele "mainstream" europene, a mai spus Kovacs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.