Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria aplică deja ideea lui Klaus Iohannis: Ce bonus vor primii medicii care lucrează cu pacienții COVID-19. Anunțul lui Viktor Orban

washingtonpost.com
Viktor Orban

La o zi după ce Klaus Iohannis a anunțat că a cerut Guvernului Orban să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar (500 de euro) medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID, premierul ungar Viktor Orban a anunțat, în intervenţia sa săptămânală la postul Radio Kossuth, că membrii personalului medical din Ungaria vor primi câte un bonus de 500.000 de forinţi (1.380 euro) în acest an.

Şeful executivului de la Budapesta a menţionat că o decizie privind eventuala prelungire a restricţiilor de circulaţie introduse săptămâna trecută pentru a limita răspândirea pandemiei COVID-19 urmează să fie luată miercuri, 8 aprilie. Măsurile sunt în vigoare până la 11 aprilie, transmite MTI, conform agerpres.ro.

Codrin Ștefănescu s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Iohannis și Orban: STOPAȚI abuzurile și anchetele la adresa medicilor


Orban a adăugat că este obligatoriu pentru întregul personal medical să fie subordonat unui comandament central în caz de urgenţă de sănătate. În acest sens, sunt puse la dispoziţie 110 dormitoare cu o capacitate de 19.820 de locuri şi 58 de hoteluri pentru 5.661 persoane, precum şi 3.543 de vehicule.

Potrivit website-ului koronavirus.gov.hu, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 creşte gradual, ajungând vineri dimineaţă la 623. Numărul persoanelor decedate este de 26, cele mai multe fiind pacienţi cu comorbidităţi.

Autorităţile medicale ungare au efectuat până în prezent 17.769 de teste. Ungaria se află în faza transmiterii comunitare a virusului, prin contacte personale. Cele mai multe cazuri au fost raportate la Budapesta (261) şi în judeţul Pesta din centrul Ungariei (124), iar cele mai puţine, trei, în judeţul Heves din nordul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.