Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria cere reglementări UE care să elimine standardele duble pentru produsele alimentare vândute în vestul şi estul Europei

www.news.ro
alimente, supermarket, export, import

Reglementări ale Uniunii Europene sunt necesare pentru a elimina standardele duble pentru produsele alimentare vândute în vestul şi estul Europei, a declarat joi un oficial guvernamental ungar pentru postul de radio public, relatează MTI, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Niculae Bădălău publică o imagine care îl bagă la bănuieli pe Liviu Dragnea, înainte de CEX-ul PSD

Robert Zsigo, secretar de stat în Ministerul Agriculturii responsabil cu supervizarea reţelei alimentare, a remarcat faptul că în urma unei verificări efectuate în 2018 de către Comisia Europeană pe 64 de produse, la 20 dintre acestea au fost constatate diferenţe de calitate între cele vândute în estul şi vestul Europei.

Zsigo a menţionat că şi un comisar european a spus, în urma acelei verificări, că "standardele duble în ceea ce priveşte calitatea alimentelor nu sunt un mit".

Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene a extins în decembrie 2018 programul de evaluare asupra a 100 de produse din 19 ţări, a spus Robert Zsigo.

"Ministerul Agriculturii sfătuieşte cetăţenii să cumpere produse cultivate şi prelucrate în Ungaria până când UE reglementează producţia într-un mod satisfăcător'', a mai afirmat secretarul de stat ungar.

În martie 2017, Autoritatea Naţională pentru Siguranţa Alimentară (Nebih) a testat 68 de produse similare din Ungaria şi Austria, în cazul a 18 dintre ele fiind constatate diferenţe minore de calitate. Federaţia naţională a procesatorilor de alimente a respins atunci într-o declaraţie faptul că diferenţele constatate indicau discriminarea consumatorilor ungari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.