Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria este pusă la zid de avocatul general al Curţii de Justiţie a UE: 'Legea 'Stop Soros' contravine legislaţiei europene'

orban si soros

Aşa-zisa lege 'Stop Soros' din Ungaria, prin care este pedepsită acordarea de asistenţă migranţilor solicitanţi de azil care nu îndeplinesc criteriile internaţionale de protecţie, contravine legislaţiei Uniunii Europene, a apreciat joi avocatul general al Curţii de Justiţie a UE (CJUE), Anastasios Rantos, citat de MTI şi dpa.

Anastasios Rantos a considerat, într-o opinie fără caracter constrângător, că plasarea sub incidenţă penală a activităţilor de "organizare şi promovare a migraţiei ilegale", aşa cum prevede pachetul de legi adoptat de parlamentul ungar în 2018, este contrară legislaţiei comunitare, ce garantează asistenţa pentru cei care solicită protecţie internaţională, scrie agerpres.ro.

Citește și: Document din interior. S-a dat startul la ‘Vânătoarea de Amenzi’ în Poliția Română! ‘Normă’ zilnică pentru amendarea populației

Potrivit lui Rantos, prevederile legii ungare au un efect descurajator asupra celor care încearcă să promoveze modificarea ei şi creează un "obstacol nejustificat faţă de exercitarea drepturilor garantate de legislaţia UE privind asistenţa pentru solicitanţii de asistenţă internaţională".

În 2019, Comisia Europeană a considerat că legea 'Stop Soros' este o încălcare a obligaţiilor legale ale Budapestei, asumate în baza legislaţiei UE privind azilul, şi a sesizat CJUE, care nu este obligată să dea curs opiniei avocatului general, o decizie urmând a fi anunţată la o dată ulterioară, menţionează dpa.

Citește și: Raluca Turcan, despre majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani: Dacă un pensionar dorește să se angajeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, o poate face

Legea 'Stop Soros' a devenit cunoscută sub această denumire pe fondul acuzaţiilor lansate de premierul ungar Viktor Orban la adresa investitorului şi filantropului militar american George Soros că orchestrează migraţia către Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.