Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria și Bulgaria interzic circulația navelor pe Dunăre

gheata dunare

Ungaria și Bulgaria au interzis, marți, circulația navelor pe Dunăre, din cauza faptului că fluviul a înghețat iar bucățile de gheață plutitoare reprezintă un risc pentru navigație, informează Reuters. Purtătorul de cuvânt al Direcției pentru gestionarea apelor din Ungaria, Gabriella Siklos, a precizat că interdicția a intrat în vigoare începând cu ora 15:00 GMT.

La rândul lor, autoritățile bulgare care supervizează navigația au interzis și ele circulația pe Dunăre din cauza debitului scăzut care, împreună cu înghețarea râului, reprezintă un risc pentru navigație. În România, Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române a anunțat că navigația pe Dunăre între kilometri 1.075 (Buziaș) și 175 (Brăila) se închide marți, de la ora 12:00, pe termen nelimitat. Dunărea este una din principalele artere fluviale din Europa, asigurând transportul pentru o gamă largă de produse de la petrol la cereale precum și pentru transportul de pasageri, conform Agerpres.

În ultimele zile, temperaturile extrem de scăzute și furtunile de zăpadă au provocat decesul mai multor zeci de persoane în Europa Centrală, în special în Polonia, în condițiile în care temperaturile au coborât până la minus 30 de grade celsius în unele locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.