Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria îşi modernizează armata cu drone kamikaze: 'Pacea necesită forţă!'

Twitter
kamikaze drona

Ungaria îşi modernizează forţele armate cu muniţie de croazieră, cunoscută sub numele de drone kamikaze - a anunţat vineri, la Băile Tuşnad, ministrul ungar al apărării. În cadrul celei de-a 32-a ediţii a Universităţii Libere de Vară şi Taberei Studenţeşti de la Bálványos, Kristóf Szalay-Bobrovniczky a luat cuvântul la dezbaterea intitulată "Pacea necesită forţă! - După summit-ul NATO", declarând că dezvoltarea forţelor armate ungare, inclusiv dezvoltarea de echipamente, progresează într-un ritm alert, relatează MTI, conform news.ro.

El a explicat că forţele armate ungare se află într-un proces de transformare completă a armamentului, început în ultimii 6-8 ani, care urmăreşte înlocuirea resturilor tehnologiei sovietice depăşite.
Dezvoltarea forţelor armate ungare are acum o orientare europeană, mai precis germano-franceză. În 2021, Ungaria a fost cel mai mare cumpărător al industriei germane de apărare, depăşind Statele Unite, iar anul trecut a fost al doilea cumpărător, după Ucraina, cu aproximativ 1 miliard de euro, a detaliat Kristóf Szalay-Bobrovniczky.
Dezvoltarea dotării tehnice continuă – a spus el - adăugând că Ungaria, pe baza învăţămintelor militare ale războiului ruso-ucrainean, a decis să achiziţioneze un nou mijloc de înaltă tehnologie, bazată pe tehnologie israeliană şi fabricat în coproducţie germano-israeliană, aşa-numitele rachete de croazieră.

Ministrul a declarat presei publice: Ungaria cumpără de la conglomeratul Rheinmetall – UVision drone foarte moderne, care au o capacitate de atac de înaltă precizie şi pot fi retrase în absenţa unei ţinte.

“Dezvoltarea forţelor armate continuă însă şi în alte domenii, vom completa armata profesionistă cu o componentă de protecţie a teritoriului, astfel încât apărarea ţării nu le mai revine exclusiv militarilor profesionişti dotaţi cu echipamente de înaltă tehnologie, prezenţi la bazele militare, ci se va înfiinţa şi o componentă de protecţie a obiectivelor de fond cu rezerviştii prezenţi, sub forma unei organizări capilare, în toate subunităţile administrative ale ţării” – a declarat ministrul apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.