Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria - Membru ISIS condamnat la închisoare pe viață

teroristi jihadisti statul islamic

Un membru sirian al organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) a fost condamnat joi în primă instanţă la închisoare pe viaţă în Ungaria pentru terorism şi crime împotriva umanităţii, potrivit unui comunicat al tribunalului, relatează AFP potrivit Agerpres.

Rolul său a constat în întocmirea unei "liste de duşmani ai islamului şi în lichidarea lor (...) El a fost implicat personal în executarea mai multor persoane, printre care şi decapitarea unui şef de trib", a indicat tribunalul.

El este de asemenea acuzat că a participat personal la asasinarea unui civil, potrivit elementelor furnizate de procurori.

Justiţia ungară a pronunţat o pedeapsă definitivă şi care nu poate fi redusă de 30 de ani de închisoare, fără posibilitatea eliberării condiţionate.

Parchetul a făcut apel pentru înăsprirea pedepsei, iar apărarea pentru a obţine o achitare, acuzatul negând comiterea faptelor.

Citește și: Dezvăluire cu greutate! FBI, descindere la ‘Perla’ lui Sebastian Ghiță!

Potrivit acuzării, bărbatul de 28 de ani, identificat de media locale sub numele de F. Hassan, comanda în 2015 în provincia Homs o unitate a SI, care executa civili ce refuzau să se alăture grupării teroriste. Sub autoritatea sa au fost ucise cel puţin 25 de persoane, printre care femei şi copii, a precizat sursa citată.

Malta, Grecia şi Belgia au participat la anchetă, coordonată de agenţia europeană de cooperare judiciară Eurojust. În jur de zece persoane au depus mărturie.

Avocatul inculpatului a declarat că elementele de probă furnizate de procuror, în special înregistrări telefonice şi înregistrări video cu crimele, nu dovedesc acuzaţiile.

Potrivit agenţiei europene de cooperare judiciară Eurojust, F. Hassan a obţinut statutul de refugiat în Grecia. El se afla în Ungaria de mai multe luni când a fost reţinut pe aeroportul din Budapesta în decembrie 2018, în posesia unor acte de identitate false.

El a fost condamnat după aceea de justiţia din Ungaria pentru trafic ilicit de persoane şi alte infracţiuni, ceea ce i-a adus o interdicţie de şedere în această ţară. F. Hassan era în aşteptarea expulzării când a fost arestat în martie 2019 într-un centru de retenţie pentru imigranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.