Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria 'pune la zid' ONG-urile: Vrea să introducă o taxă specială pentru organizaţiile acuzate că promovează imigraţia

ungaria-steag

Ungaria a detaliat joi prevederile unui proiect de lege privind introducerea unei taxe speciale pentru ONG-urile acuzate de Budapesta că promovează imigraţia, o măsură ce vizează organizaţiile finanţate de miliardarul american George Soros, relatează AFP. ONG-urile vizate vor trebui să plătească 'un impozit de 25% pe donaţiile primite din străinătate, iar sumele obţinute vor fi utilizate pentru apărarea graniţelor', a declarat joi şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, conform Agerpres.

Proiectul de lege, care urmează să fie înaintat în februarie Parlamentului, prevede de asemenea o interdicţie de călătorie pe teritoriul ungar a cetăţenilor străini suspectaţi că favorizează intrarea în Ungaria a solicitanţilor de azil. Viktor Orban, care se opune ferm 'imigraţiei ilegale', a dispus în 2015 ridicarea unui gard de sârmă ghimpată la frontiera Ungariei cu Serbia şi Croaţia şi conduce de mai multe luni o campanie împotriva lui George Soros, 87 de ani, pe care Budapesta îl acuză că încearcă subminarea Europei prin alimentarea valului de migranţi.

Miliardarul de origine ungară, care finanţează ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului în întreaga lume, a respins acuzaţiile pe care le-a calificat drept 'minciuni' şi tonul 'antisemit' folosit de Orban. Joi, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, l-a acuzat din nou pe Soros că sprijină 'grupuri de ajutor pentru migranţi, deghizate în organizaţii pentru apărarea drepturilor omului'.

Noua ofensivă împotriva lui Soros are loc în condiţiile în care Orban, care doreşte să obţină un al treilea mandat de premier la alegerile legislative din aprilie, este acuzat de opoziţie după publicarea statisticilor potrivit cărora Ungaria a găzduit 1.291 de refugiaţi în 2017, în contradicţie cu politica afişată de guvern.

Noul proiect de lege 'poate servi pentru a distrage atenţia de la primirea în secret a acestor refugiaţi', a estimat Andras Biro-Nagy, de la institutul Policy Solutions. Guvernul ungar a dat însă asigurări că respectă obligaţiile internaţionale în materie de azil şi nu a ţinut niciodată în secret această cifră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.