Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria pune presiune pe România. Ce acuzații ne aduce

Szijjarto ungaria

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă propune un articol referitor la declarațiile pe care le-a făcut în SUA ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, care a acuzat România că periclitează siguranța energetică din Europa Centrală.

Hotnews:

​Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a acuzat România de încălcarea angajamentelor internaționale în privința interconectării conductelor de gaze și asigurării reversibilității fluxurilor de gaz. Mai mult, Peter Szijjarto a precizat că a sosit timpul pentru se exercita presiuni internaţionale sporite asupra ţărilor din regiune care îşi încalcă astfel de angajament, menționând România și Croația, potrivit Agerpres care citează MTI. De asemenea, Peter Szijjarto a spus că este important să se menţină presiunea asupra României pentru a începe extragerea gazului din rezervele sale din Marea Neagră începând din 2022. Declarațiile au fost făcute miercuri, cu ocazia unei vizite la Washington.
"În plus, trebuie să se exercite presiuni internaţionale pentru a se asigura construirea unor terminale LNG în Europa Centrală", a mai spus ministrul de externe ungar.
Szijjarto se află în capitala SUA unde s-a întâlnit cu ministrul american al energiei Rick Perry şi cu reprezentanţi ai principalei companii de energie şi unde a avut un discurs la conferinţa World Gas.
Furnizarea energiei în Europa Centrală este o problemă de securitate şi ea va fi tratată în mod adecvat numai dacă dezvoltarea infrastructurilor necesare este realizată cu ajutorul finanţării de la Uniunea Europeană sau SUA, a mai declarat miercuri, la Washington, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI, potrivit Agerpres.
(...) El a estimat că a sosit timpul pentru se exercita presiuni internaţionale sporite asupra ţărilor din regiune care îşi încalcă angajamentele, astfel încât să se asigure reversibilității fluxurilor de gaz prin interconectoarele lor, oficialul ungar dând ca exemple România şi Croaţia.
De asemenea, Peter Szijjarto a spus că este important să se menţină presiunea asupra României pentru a începe extragerea gazului din rezervele sale din Marea Neagră începând din 2022. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Intr-o intervenţie, miercuri seara, în faţa Comisiei de afaceri externe şi de apărare din Senatul francez, Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de externe, a criticat vehement situaţia din estul Europei. După ce a adus critici la adresa Ungariei şi Poloniei, şeful diplomaţiei franceze a atacat dur şi guvernul de la Bucureşti dar şi pe Liviu Dragnea, preşedintele parlamentului şi al PSD.
«Evoluţiile sunt preocupante în România, ţară în care am fost nu demult. De când a ajuns la putere, coaliţia PSD-ALDE nu a încetat să repună în cauză sau să împiedice procedurile judiciare care vizează clasa politică. Nu mai târziu decât săptămâna trecută, liderul PSD şi preşedintele Parlamentului, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi jumătate închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu într-o afacere de locuri de muncă fictive.»
«O altă preocupare este legată de procesul de destituire al Laurei Codruţa Kövesi, şefa DNA. Preşedintele Klaus Iohannis – pe care l-am întâlnit cu ocazia recentei mele vizite la Bucureşti – este constrâns de Curtea Constituţională s-o revoce din funcţie. Cu toate acestea, şeful statului este complet opus poziţiei iniţiate de preşedintele Parlamentului, domnul Liviu Dragnea.» (Mai multe detalii AICI)

contributors.ro:

Este cert că acest “Summit” (de facto, întâlnire bilaterală la vârf), cum numesc chiar mass-media românești și cercurile politice locale întâlnirea celor doi lideri, face parte din efortul marilor actori globali (în speță SUA și F. Rusă) de a negocia configurația noii ordini globale. Am demonstrat anterior, în dese rânduri, că marile “turbulențe” geopolitice din ultima perioadă (Siria, Crimeea, Donbasul, Israelul, Iranul, Orientul Mijlociu etc.) reprezintă în fapt expresii ale tentativelor marilor actori de revizuire a actualei paradigme geopolitice globale.
Prezentarea defectuoasă, în mass-media europene, a unor presupuse falii între ideologia promovată de Donald Trump și cea a republicanilor, precum și atribuirea unei naturi imprevizibile acțiunilor de politică externă ale actualului președinte american, au rolul de a acredita ideea că politica externă a lui Trump nu ar fi sinonimă cu politica externă a Statelor Unite, idee inexactă și pernicioasă. Donald Trump face politica Statelor Unite în calitate de președinte ales al acestora – acesta este o evidență dincolo de orice îndoială. Citim deci în predispoziția lui Trump de construire a unei noi paradigme în politica externă americană  o  schimbare esențială enuntață anterior de “mutări de șah” precum mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim, retragerea SUA din acordul nuclear iranian, războiul comercial cu UE, consolidarea relației bilaterale cu Israelul, acțiunile în teren în Siria, livrarea de armament letal în Ucraina, dialogul cu liderul nord-coreean etc. (Mai multe detalii AICI)

România Liberă:

În 2011 în Italia, în cadrul operațiunii speciale botezată haios ”Motanul Încălțat” ("Gatto con gli Stivali"), Garda Financiară italiană a devoalat o rețea transfrontalieră de evazioniști care comercializaseră mii de tone de produse agricole ”bio”.
Mare parte din ele, provenite chiar din România, care de fapt erau ”bio” doar în acte. Două din personajele vizate de anchetă erau Davide Scarpini și Luigi Marinucci, împreună cu firma Sunny Land SRL Italia. Marinucci și Scarpini prin Sunny Land, au fost unul din ce patru fondatori ai Delta Dunării Organics SA, societate administrată de Petrișor Petrescu, cel mai mare comerciant de cereale bio al României.
Despre Delta Dunării Organics SA s-au scris articole în ZF, Capital, Jurnalul Național etc., fiind considerată o societate etalon în cultura mare ecologică. A  participat și la târgul BioFach (Nürenberg), cel mai mare târg internaţional de produse ecologice. În intervalul 2008-2010, Delta Dunării Organics a avut o cifră de afaceri cumulată de peste 38 milioane lei. În aceeași perioadă 2007-2010, rețeaua de afaceriști italieni care operau în mai multe țări europene efectua tranzacții cu cantități enorme de cereale bio false. Apoi în 2011, când în Italia a fost destructurată rețeaua infracțională, în România firma Delta Dunării Organics a încetat să mai desfășoare activități economice.
Rețeaua de falsificatori
În decembrie 2011, cotidianul italian ”La Republica” publica trei articole ce pot fi lecturate aici, aici și aici, operațiunea fiind ulterior preluată de alte ziare, dar și de site-uri cu tematică bio și eco din Italia și Franța, îi menționau pe Luigi Marinucci și pe Davide Scarpini ca fiind implicați într-o schemă de fraudă prin care s-au falsificat documente ale diverselor produse agricole convenționale, pe care membrii rețelei le comercializau drept ”bio”. În Verona au fost confiscate în 2011 circa 2500 de tone de mărfuri agricole bio false, majoritatea provenind din România și Bulgaria. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.