Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria se îndreaptă spre colapsul spitalelor, deși are cele mai multe vaccinuri: Record de decese și internări la ATI

Twitter
Ungaria covid-19 coronavirus

Ungaria a înregistrat în ultimele 24 de ore 195 de decese de COVID-19, un nou record de la declanşarea pandemiei în această ţară în urmă cu aproape un an, în timp ce numărul pacienţilor conectaţi la ventilatoare a ajuns miercuri 1.167, reprezentând de asemenea un record, relatează EFE.

Potrivit datelor publicate miercuri de autorităţile sanitare, numărul total al deceselor provocate de noul coronavirus în această ţară cu o populaţie de 9,7 milioane de locuitori a ajuns la 17.421, cu o creştere exponenţială a cazurilor de COVID-19, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

Potrivit datelor publicate de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), incidenţa deceselor la 100.000 de persoane a ajuns la 168 în ultimele două săptămâni, iar cea a contagierilor la 645.

Aceste cifre plasează Ungaria pe locul trei ca număr de decese asociate COVID-19 din Uniunea Europeană, după Cehia şi Slovacia şi pe locul patru ca număr al noilor contagieri.

Citește și: Lovit de amnezie! La o săptămână după ce i-a făcut plecăciuni, Florin Cîțu și-a dat seama că e incompatibil cu Octav Bjoza

Săptămâna trecută, autorităţile sanitare au avertizat că ţara se află într-una dintre cele mai dificile faze ale pandemiei, în ceea ce se consideră deja al treilea val, atribuind această situaţie mai ales răspândiri tulpinii britanice a coronavirusului.

În Ungaria este în vigoare o interdicţie de circulaţie nocturnă, alături de închiderea şcolilor, a magazinelor neesenţiale, localurilor de agrement şi restaurantelor.

Citește și: Doliu în Poliția Română! Un șef de post a murit, după ce s-a infectat cu Covid-19

Pe de altă parte, 1.397.342 de cetăţeni - 14,4 % din populaţie - au primit prima doză cu unul dintre cele cinci vaccinuri autorizate în ţară.

Ungaria a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a achiziţionat şi a început să administreze vaccinul Sinopharm din China şi cel rusesc Sputnik V, care nu au obţinut autorizaţia responsabililor UE.

Citește și: Un medic pneumolog, către Raed Arafat: ‘Băieții de vă înconjoară nu au curajul să vă zică, dar vă spun eu’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.