Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria se teme că pandemia ar putea declanșa un nou val de migrație și cere consolidarea frontierelor externe ale UE

peter szijjarto

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, s-a pronunţat, luni, pentru consolidarea protecţiei frontierelor externe ale Uniunii Europene, argumentând că pandemia de COVID-19 poate conduce la noi valuri de migraţie, transmite MTI, relatează Agerpres.

Citește și: Tot mai multe voci critice împotriva Turciei: Germania și Luxemburg denunță transformarea Bazilicii Sf. Sofia în moschee

După reuniunea Consiliului Afaceri Externe a UE de la Bruxelles, Szijjarto a scris pe Facebook că blocul comunitar trebuie să adopte măsuri pentru a elimina toţi ''factorii externi care contribuie la migraţie''.

Pandemia are consecinţe medicale, economice şi de securitate grave, ce implică pericole suplimentare pentru ţările europene, a continuat el.

''De aceea, Uniunea Europeană ar trebui să se concentreze pe problemele reale ale europenilor mai degrabă decât să încurajeze migraţia'', a spus şeful diplomaţiei ungare.

El a pledat pentru o abordare strategică în interiorul Uniunii Europene, remarcând că acordul încheiat în 2016 cu Ankara ''a pus securitatea Uniunii Europene în mâinile Turciei''.

Referitor la situaţia din Orientul Mijlociu, Peter Szijjarto a spus că Budapesta susţine planul de pace al SUA ca fiind ''cel mai bun punct de plecare pentru discuţii şi una dintre cele mai bune şanse de a fi implementat''.

Ungaria se opune tuturor declaraţiilor UE ''care ar reduce şansele de implementare a planului SUA şi tuturor declaraţiilor de condamnare a Israelului pentru intenţii reale sau presupuse'', a menţionat demnitarul ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.