Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria, solicitare către Uniunea Europeană

Viktor-Orban

Ungaria încearca sa obtina mai multe fonduri de la Uniunea Europeana pentru a putea face fata celei mai grave crize a refugiatilor dupa Al Doilea Razboi Mondial, a declarat marti Janos Lazar, seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, potrivit Reuters.

Comisia Europeana a propus ca Ungaria sa primeasca aproape 8 milioane de euro pentru a putea face fata crizei imigrantilor, suma considerata insuficienta de executivul ungar.

''Uniunea Europeana distribuie fondurile pentru protectia frontierei într-o maniera umilitoare. Vechile state membre au taiat din banii pentru noii membri'', a afirmat Janos Lazar, într-un interviu publicat marti de cotidianul ungar Magyar Hirlap.

Remarcile oficialului ungar survin la o zi dupa ce presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a criticat guvernele statelor UE pentru faptul ca ''arata cu degetul'' pentru a cauta vinovati în loc sa adopte masuri viabile pentru a contracara criza imigrantilor.

''Daca nu luam masuri întelepte, vom deveni o barca de salvare care se scufunda sub greutatea celor care se agata de ea'', a adaugat Lazar, în ceea ce pare a fi o referire la sutele de imigranti care au murit în timp ce încercau sa ajunga cu ambarcatiuni dinspre nordul Africii spre sudul Italiei.

Membra a spatiului Schengen de libera circulatie, Ungaria a primit deja de la începutul acestui an peste 100.000 de imigranti, mai mult decât dublul celor 43.000 primiti pe întreaga durata a anului trecut.

Politia ungara a anuntat ca numai luni peste 2.000 de imigranti au trecut granita dinspre Serbia în Ungaria.

Numerosi imigranti care au trecut frontiera dupa ora 17:00 GMT au declarat ca au venit direct de la frontiera Macedoniei cu Grecia. Ei intentioneaza sa ajunga în Europa Occidentala si în tarile scandinave.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.