Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria susţine extinderea UE spre Est: 'De o importanţă strategică'

peter szijjarto

Extinderea listei Uniunii Europene cu state partenere estice este de o importanţă strategică pentru Grupul de la Vişegrad (V4 - Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia), a declarat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează MTI. 

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sfârşitul unei reuniuni la Budapesta la care au participat miniştrii de externe ai V4, oficiali ai Comisiei Europene şi din Estonia (care asigură preşedinţia Consiliului UE), precum şi politicieni din ţările membre ale Parteneriatului Estic, Peter Szijjarto a cerut adoptarea unei rezoluţii care vizează 'cea mai ambiţioasă şi îndrăzneaţă' strategie pentru formarea unei alianţe la următorul summit UE-Parteneriatul Estic, care va avea loc la Bruxelles. 

Grupul de la Vişegrad va încerca de asemenea să se asigure că cheltuielile necesare pentru astfel de strategii nu sunt reduse în următorul buget al UE, a spus Szijjarto. 

Ministrul de externe ungar a afirmat totodată că partenerii estici ai UE ar putea contribui la reducerea migraţiei către Europa şi ar putea ajuta companiile din blocul comunitar să ajungă mai uşor pe pieţele din Orientul Îndepărtat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.