Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria va contesta decizia Parlamentului European, afirmă ministrul maghiar de externe

Parlamentul European

Decizia Parlamentului European, reunit miercuri în sesiune plenară la Strasbourg, de a lansa o procedură punitivă împotriva Ungariei reprezintă o 'răzbunare meschină' a politicienilor pro-imigraţie la adresa Budapestei, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează Reuters preluată de Agerpres

Szijjarto a afirmat că Ungaria va căuta mijloace legale pentru a contesta decizia, deoarece abţinerile nu au fost luate în considerare şi acest lucru, a spus el, a schimbat rezultatul votului.

'Decizia de astăzi (miercuri) a Parlamentului European nu a fost altceva decât o răzbunare meschină a politicienilor pro-imigraţie împotriva Ungariei', a spus Szijjarto.

'Hotărârea a fost luată în mod fraudulos şi contravine normelor relevante prevăzute de tratatele europene', a mai spus şeful diplomaţiei ungare.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a denunţat miercuri periclitarea valorilor democratice de către Ungaria şi a cerut Comisiei Europene să reacţioneze prin lansarea aşa-numitei proceduri a articolului 7.

Această procedură a fost lansată de Comisia Europeană contra Poloniei în decembrie anul trecut.

Eurodeputaţii au adoptat raportul elaborat de eurodeputata ecologistă Judith Sargentini, aceasta fiind prima dată când co-legislativul UE a cerut activarea aşa-numitei proceduri a articolului 7 (al Tratatului de la Lisabona) împotriva unui stat membru al Uniunii Europene.

Raportul Sargentini detaliază o listă lungă de 'îngrijorări' referitoare la încălcarea libertăţilor şi valorilor UE în presă, în sânul universităţilor, împotriva minorităţilor, a migranţilor, dar şi în materie de corupţie şi de independenţă a justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.