Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungureanu face noi dezvăluiri: 'Abandonarea de cadavre în spații improprii este o regulă la Sp. Universitar, nu o excepție'

Facebook
bagdasar arseni spital

Deputatul Emanuel Ungureanu a scris, pe Facebook, că situația prezentată de el cu o zi în urmă, respectiv că o persoană decedată a fost lăsată pe holurile Spitalului Universitar, nu este o excepție, ci o regulă, povestind de un alt caz, al unei femei, care „a fost plasată ca un sac de cartofi”.

„Mincinoșii! După ce am publicat ieri imaginea pacientului abandonat pe o scară interioară în Spitalul Universitar de Urgență București(SUUB), conducerea acestui spital și domnul Cepoi de Autoritatea Națională pentru Controlul Managementului în Sănătate(ANMCS) au ieșit public cu explicații penibile. Doamna manager Nica a spus că exagerez și domnul Cepoi a spus că nu era treaba ANMCS să monitorizeze dacă procedura de manipulare a pacienților morți a fost respectată. (...) ANMCS ia o groază de bani de la spitale, din banii bolnavilor, pentru acreditare, doar ca unitățile sanitare să întocmească tone de hârtii inutile din care se "îngrașă" și niște firme de consultanță apropiate de niște golani”, scrie, vineri, pe Facebook, Ungureanu.

Conform sursei citate, în data de 25 iunie 2019 un domn și-a găsit mama la etajul nouă, lângă secția de Neurologie a Spitalului Universitar, tot pe niște scări, abandonată.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu dă calculele politice peste cap: 'Localele organizate în paralel cu parlamentarele ar avantaja PSD'

„Femeia decedase și medicul curant l-a anunțat pe fiul defunctei că este la morgă. Din păcate, informația s-a dovedit a fi falsă și bietul om și-a zărit mama, fără suflare, despuiată, cu un leucoplast agățat de bust și unul lipit de cap, într-o zonă de acces, pe o scară interioară, între etaje. Atenție, fiul pacientei decedate și-a văzut mama moartă pe brancardă din întâmplare, și a intrat în stare de șoc. Lângă pacienta decedată nu era nimeni, doamna a fost plasată acolo ca un sac de cartofi mai bine de două ore!”, susține deputatul.

Citește și: Marcel Ciolacu propune guvern de uniune națională până în noiembrie: 'Nici PSD și nici UDMR nu vor propune un prim-ministru'

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat, joi, pe Facebook, mai multe poze cu pacienți decedați care erau puși pe targă, pe holurile Spitalului Universitar din Capitală, în replică, reprezentanții unității sanitare susținând că a fost făcută o anchetă internă și persoanele responsabile vor fi sancționate.

„Conform legislației în vigoare, „după două ore de la deces cadavrul este transferat la morgă” de către brancardierii secției unde a decedat bolnavul, însoțit de asistentul medical. În acest sens, persoană decedată a fost scoasă din secție pentru a fi transportată la Anatomie Patologică. Secția în care a decedat pacientul fiind situată la etajul 10 al spitalului, până la sosirea liftului pentru a fi transportat la Anatomie Patologică, persoană decedată a fost pusă în acea zona, o zona de evacuare în caz de incendiu, pentru a nu sta în spațiul unde circulau bolnavii și aparținătorii”, conform unui comunicat oficial al spitalului, transmis Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.